Davenport: Vučić pokazao političku hrabrost

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: Vučić pokazao političku hrabrost

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, ocenio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, spremnošću da ode u Srebrenicu, pokazao političku hrabrost.

"Mislim da je (premijer Vučić) pokazao političku hrabrost tako što je pokazao spremnost da ide i učestvuje u godišnjici tih strašnih stvari od pre 20 godina. Pre svega, odgovornost svih političara u Srbiji i u regionu je da pokažu konstruktivne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korake ka pomirenju", naglasio je Devenport za N1.

Kada je reč o slučaju Nasera Orića, Davenport njegovo oslobađanje nije želeo da komentariše, rekavši da je to odluka švajcarskog suda.

Isti sud - da je svaka akcija koja bi doprinela pomirenju u regionu važna - Davenport je izneo i povodom rezolucije o Srebrenici, rekavši da će diskusija o njoj biti vođena pre svega u Njujorku, da je na SB da o njoj donese odluku i da u takve diskusije EU nije upućena.

"Želim da istaknem da je bitno da svaka rezolucija doprinese pomirenju u regionu", istakao je šef delegacije EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.