Dačić mi dolazi da se oprostimo

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2014, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dačić mi dolazi da se oprostimo"

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton izjavila je da će se sutra u Briselu sastati s ministrom inostranih poslova Srbije Ivicom Dačićem zato što on dolazi da se oproste.

Ketrin i Ivica: Druženja u Briselu

 

Dačić dolazi da se oporsti sa mnom, rekla je novinarima visoka predstavnica za spoljnu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bezbednosnu politiku EU na završetku ministarskog zasedanja EU, jer na položaj dolazi nova visoka predstavnica EU.

 

Ešton je dodala da je sigurna da će Federika Mogerini, nastaviti da radi s Beogradom i Prištinom.

 

Ketrin Ešton od 3. novembra na položaju visoke predstavnice EU i potpredsednice Evropske komisije treba da zameni sadašnja šefica italijanske diplomatije Federika Mogerini.

 

Srpski ministar Dačić izjavio je da će sutra s Ešton razgovarati o održavanju za 23. oktobar u Beogradu planirane konferencije ministara Zapadnog Balkana i visokih zvaničnika Evropske komisije.

 

Dačić je rekao i da će centralno pitanje njegove sutrašnje posete biti nastavak dobre saradnje s novom visokom predstavicom EU Federikom Mogerini.

 

On je rekao i da je neizvesno da li će se u Beogradu u četvrtak održati regionalni skup kome bi trebalo da prisustvuju ministri spoljnih poslova, ekonomije i finansija zemalja Zapadnog Balkana i predstavnici Evropske komisije. Kako je objasnio, moguće je odlaganje regionalne konferencije, zbog odlaganja posete albanskog premijera Edija Rame.

 

"O tome ćemo razgovarati s Briselom, imajući u vidu da je došlo do odlaganja posete albanskog premijera".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.