Dačić: Hrvatska je najveća sramota EU

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Hrvatska je najveća sramota EU

Beograd -- Šef srpske diplomatije ocenjuje da Hrvatska nastavlja s provokacijama, pretnjama i neskrivenom mržnjom koju hrvatski ministar ispoljava prema Vučiću i Srbiji.

"Hrvatskoj i Kovaču očigledno smeta kada Srbija i njen premijer jasno kažu da neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda, da nećemo dozvoliti rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i oslobađanje zločinaca iz poslednjeg rata. Vrhunac cinizma i bezobrazluka Kovača je i u tome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da traži izvinjenje od Srbije. Oni koji su klali i ubijali Srbe u koncentracionim logorima traže izvinjenje od svojih žrtava", saopštio je minista r spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je dodao da "Hrvatska Hrvatska koja je rehabilitovala gotovo sve ustaške zločince, koja Anti Paveliću nije ni sudila i koji je umro u Španiji kao slobodan čovek, nema moralno pravo da preti i uslovljava Srbiju".

"To što je ovakva Hrvatska, koja rehabilituje fašizam, članica Evropske unije, ne daje joj nikakvo pravo da Srbiju vređa i da joj preti", smatra Dačić.

"Aleksandar Vučić je dobio priznanje svih vodećih zemalja sveta za politiku koju vodi, politiku mira i stabilnosti, koja nikoga ne napada, ali neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda. Vreme je da i Evropska unija prekine svoje ćutanje i izjasni se dokle će tolerisati rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i pretnje Srbiji koje dolaze iz Hrvatske. Ovakva Hrvatska je danas najveća sramota Evropske unije“, zaklkučuje šef srpske diplomatije.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je ranije da Srbija nikada neće postati članica Evropske unije. On je istakao i da će joj Hrvatska uvesti protivmere zbog progona branitelja nakon što je na graničnom prelazu sa Srbijom uhapšen hrvatski državljanin Zdravko Hlobik pošto srpske vlasti tragaju za njegovim imenjakom kojeg terete za terorizam za vreme Domovinskog rata, prenela je agencija Hina. Opširnije u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Hrvatska nastavlja sa provokacijama

Izvor: Blic, 20.Avg.2016

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da Hrvatska nastavlja sa provokacijama, pretnjama i neskrivenom mržnjom koju hrvatski ministar Miro Kovač danas ispoljava prema premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i Srbiji..."Hrvatskoj i Kovaču očigledno smeta kada...

Nastavak na Blic...

Dačić: Hrvatska je najveća sramota EU

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Avg.2016

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije ocenjuje da Hrvatska nastavlja s provokacijama, pretnjama i neskrivenom mržnjom koju hrvatski ministar ispoljava prema Vučiću i Srbiji..."Hrvatskoj i Kovaču očigledno smeta kada Srbija i njen premijer jasno kažu da neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.