Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka: Civili mogu da pucaju na teroriste tokom napada

PRAG - Češki parlament danas je usvojio ustavni amandman koji se protivi sa pravilima EU o kontroli oružja time što dozvoljava osobama koje posjeduju vatreno oružje da ga koriste u situacijama kada je ugrožena nacionalna bezbijednost, uključujući terorističke napade, prenosi AFP.

Navodi se da se očekuje da amandman, koji je usvojen velikom većinom glasova, lako obezbijedi podršku češkog Senata i predsjednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << te zemlje Miloša Zemana, što tek treba da uslijedi.

"Mi ne želimo da razoružamo naše građane u vrijeme kada se bezbjednosna situacija u Evropi pogoršava", rekao je u parlamentu ministar unutrašnjih poslova Češke Milan Hovanec.

Češka vlada je ranije ovog mjeseca saopštila da će zatražiti od Evropskog suda pravde da obori nove direktive EU o kontroli oružja kojima se zabranjuje civilima posjedovanje poluautomatskog naoružanja u sklopu mjera za borbu protiv terorizma

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.