Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

Izvor: Akter, 29.Maj.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija više ne lomi oko toga gde joj je mesto i da je njena njena budućnost u Evropskoj uniji (EU)

"Srbija više ne razmišlja niti se lomi gde joj je mesto. Ona to zna. Naš krajnji cilj je Evropa u Srbiji", rekao je Dačić na svečanosti povodom obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Dana srpske diplomatije, u spomen osnivanja Knjaževske kancelarije inostranih dela Kneževine Srbije 29. maja 1839. godine.

Kako je istakao Dačić, Srbija ne može više da sanja romantičarske snove da je ona istok zapadu, a zapad istoku.

"Srbija treba da održava odnose sa celim svetom, da je svi poštuju, ali da je se niko ne plaši. Srbija treba da bude oslonac u regionu i kreator politike koja isključuje konflikt", ocenio je šef srpske diplomatije obraćajući se u Domu Narodne skupštine predstavnicima stranih ambasada u Beogradu, diplomatama, poslanicima, predstavnicima vojske, veskih zajednica i drugim zvnicama.

Dačić je rekao da je srpska diplomatija anažovana na zaštiti državnog integriteta, poštovanju međunarodnog prava, negovanju dobrosusedskih odnosa i očuvanju mira.

Kako je istakao, cilj je stabilna Srbija koja ne mora ni za koga da ratuje i ni od koga da pozajmljuje.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

DANAS JE DAN SRPSKE DIPLOMATIJE Dačić: Budućnost Srbije je u EU

Izvor: Kurir, 29.Maj.2015

Srbija više ne razmišlja niti se lomi gde joj je mesto. Ona to zna. Naš krajnji cilj je Evropa u Srbiji, rekao je srpski ministar spoljnih poslova..BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija više ne lomi oko toga gde joj je mesto i da je njena njena budućnost...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.