“Bregzit” tema niške debate – „Srbija nema razloga za strah“

Izvor: RadioCity.rs, 01.Jul.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Bregzit” tema niške debate – „Srbija nema razloga za strah“

Posle izlaska Britanije iz EU, Srbija nema razloga za strah. Ipak, naš put ka EU biće usporen, prema rečima profesora Nebojše Raičevića iz Centra za javne politike EU. On tvrdi da Evropa sada mora više da se okrene sebi, zbog potrebe da se transformiše, pa će više energije trošiti na preispitivanje svog unutrašnjeg uređenja.
„I EU je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << svesna da integracije neće moći više istom brzinom i širinom da se kreću. Sumnjam da će EU odustati od daljeg proširenja, niko od zvaničnika to nije rekao. Nama i dalje ostaje otvoren put ka EU, ali sa smanjenom brzinom. To ne treba da nas pokoleba, već treba da nastavimo da radimo kao da se ovo nije desilo, ali u narednom periodu od godinu – dve nećemo biti prioritet, ni mi, ni zemlje zapadnog Balkana“, objašnjava profesor Raičević.
U debati „Kuda nas vodi Bregzit?”, održanoj 1. jula u niškom EU info kutku, učestvovali su Nebojša Raičević, profesor na Pravnom fakultetu u Nišu, profesor Boban Stojanović sa Ekonomskog fakulteta i Milan Stefanović član Tima Evropa Srbija.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.