Beograd diplomatska prestonica Evrope

Izvor: Studio B, 26.Nov.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd diplomatska prestonica Evrope

Beograd će biti diplomatska prestonica Evrope sledeće sedmice tokom Ministarskog saveta Oebsa, kojem će, pored više od 40 ministara spoljnih poslova, prisustvovati i šefovi diplomatije SAD, Rusije i EU, izjavio je predsedavajući Oebsa Ivica Dačić.

Ministarskom savetu Oebsa prisustvovaće i šefovi diplomatije SAD, Rusije i EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << - Dzon Keri, Sergej Lavrov i Federika Mogerini, izjavio je Dačić. Tokom Ministarskog saveta biće održani brojni bilateralni susreti među predstavnicima delegacija, rekao je Dačić koji je i ministar spoljnih poslova Srbije i najavio da će se tom prilikom sresti i ministri spoljnih poslova Turske i Rusije, u situaciji kad nema zvanične komunikacije među njima.

Dačić je istakao i da će stepen bezbednosti biti na najvišem mogućem nivou, imajući u vidu aktuelnu situaciju, a da će na skupu biti reči i o borbi protiv terorizma, kao i migrantskoj krizi.

Strani državnici, rekao je Dačić, imaće susrete i sa najvišim rukovodstvom Srbije, predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Ovo je dobra prilika da se Srbija pokaže u lepom svetlu, za razliku od prethodnih godina", rekao je Dačić.

On je ocenio da skup ima izuzetno veliki značaj za Srbiju i predstavlja završni događaj srpskog predsedavanja OEBS-u.

"Srbija je pokazala da može da upravlja u veoma teškoj godini, kad je OEBS suočen sa brojnim izazovima i da može na objektivan način da pomogne u rešavanju konflikata", rekao je Dačić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dačić: Beograd diplomatska prestonica Evrope

Izvor: RTS, 26.Nov.2015

Tokom Ministarskog saveta OEBS-a sledeće nedelje Beograd će biti diplomatska prestonica Evrope, poručio predsedavajući te organizacije i srpski ministar Ivica Dačić. Najavio je da će, pored više od 40 ministara spoljnih poslova, savetu prisustvovati i šefovi diplomatije SAD, Rusije i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.