Ban Ki Mun: EU treba više da uradi za imigrante

Izvor: Akter, 26.Maj.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun: EU treba više da uradi za imigrante

Evropska unija treba više da uradi kako bi pomogla imigranitma koji prelaze Sredozemno more, izjavio je danas u Dablinu generalni sekretar UN Ban Ki Mun

"Evropa treba da imigrantima pruži više pomoći", rekao je Ban Ki Mun na zajedničkoj konferenciji za novinare sa irskim premijerom Endijem Kenijem.

On je od evropskih zvaničnika zatražio da problem imigranata reše zajednički i na  "celovit način".

"Mi pre svega moramo učiniti sve, kako bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << spasili ljudske živote", rekao je Ban Ki Mun.

EU je prošle nedelje usvojila strategiju za pomorsku operaciju, koja ima za cilj da se razbije mreža krijumčara koji prebacuju ilegalne imigante u Evropu. U operaciji, za koju svoje odobrenje treba da daju UN, učestvovali bi evropski ratni avioni za nadgledanje.

Prema podacima Medjunarodne organzacije za migracije, od početka godine u Italiju je stiglo 34.500 imigranata, a 1.770 je stradalo pri pokušaju prelaska Sredozemnog mora.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ban: Evropa može više da pomogne migrantima

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2015

Evropa može da učini više da pomogne migrantima koji prelaze Mediteran, izjavio je danas generalni sekretar UN Ban Ki-mun...Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa irskim premijerom Endom Kerijem, Ban se založio da se pojačaju operacije traganja i spasavanja na Mediteranu, prenosi AFP..."Apelujem...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.