BLOKADA:Hrvati nas ponovooladili za Poglavlje 23

Izvor: Mondo, 04.Maj.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKADA:Hrvati nas ponovo"oladili" za Poglavlje 23

Predsedavajuća EU Holandija pokušala je danas, posle pauze od nekoliko sedmica, da postigne konsenzus zemalja članica po pitanju otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije i Unije, ali je Hrvatska ostala pri stavu da ne daje saglasnost.

Foto: Guliver/Getty Images/Istock

Kako saznaje Tanjug, Hrvatska je na sastanku zemalja članica EU u Briselu na ambasadorskom nivou ponovila da ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se složi sa otvaranjem poglavlja 23 uz već poznate argumente.

Zvanični Zagreb ne želi da da saglasnost koju moraju da daju sve članice da bi se otvorili neko poglavlje u pregovorima sa zemljom kandidatom za EU zbog pitanja regionalne (opšte) nadležnosti srpskog Suda za ratne zločine (i za teritoriju Hrvatske i BiH) i (male) zastupljenosti hrvatske manjine u parlamentu Srbije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

HRVATSKA PONOVO BLOKIRA SRBIJU Propao pokušaj da se postigne konsenzus za otvaranje poglavlja 23

Izvor: Blic, 04.Maj.2016

Predsedavjuća EU Holandija pokuššala je danas, posle pauze od nekoliko sedmica, da postigne konsenzus zemalja članica po pitanju otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije i Unije, ali je Hrvatska ostala pri stavu da ne daje saglasnost...Kako saznaje Tanjug, Hrvatska je na sastanku zemalja članica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.