Alarmantno upozorenje: Funta će izgubiti poziciju

Izvor: B92, 25.Maj.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alarmantno upozorenje: Funta će izgubiti poziciju

Njujork -- Glas za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bi mogao da ugrozi poziciju funte kao međunarodne rezervne valute, ali i kreditni rejting zemlje.

Na ove posledice od bregzita upozorila je američka bonitetna agencija Standard i Purs (S&P).

Bregzit (izlazak Britanije iz EU) bi, prema ocenama analitičara S&P-a Frenka Džila, mogao da našteti stranim direktnim investicijama i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilivima kapitala, prenosi agencija AP.

Upozorenje S&P-a dolazi u trenutku objavljivanja još jednog tmurnog izveštaja o efektima Bregzita po britansku ekonomiju, budući da je Institut za fiskalne studije objavio da će se Britanija suočiti sa još dve godine štednje ako Britanci 23. juna glasaju za izlazak iz Unije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.