Tužiteljka Euleksa otkriva detalje skandala koji potresa region! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Okt.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužiteljka Euleksa otkriva detalje skandala koji potresa region! (VIDEO)

Tužiteljka Euleksa Marija Bamieh rekla je da su zvaničnici Euleksa ignorisali njene zahteve za otvaranjem istrage o navodnoj korupciji, a da su je umesto toga suspendovali. Ona je navela i da se tokom istrage koju je vodila ime sudije Frančeska Florija često javljalo u transkriptima presretnutih razgovora

Tužiteljka Euleksa Marija Bamieh i sudija Frančesko Flori u BIRN-ovoj emisiji “Jeta ne Kosove“ izneli su detalje o optužbama za korupciju koje su prethodnih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << uzdrmale Euleks.

Suspendovana tužiteljka Marija Bamieh, koja je ove nedelje optužila svog bivšeg kolegu iz Euleksa, italijanskog sudiju Frančeska Florija, da je uzeo mito od 300.000 evra kako bi oslobodio optuženog za ubistvo, kao i da je tražio novac u slučaju o korupciji, koji je vođen protiv jednog zvaničnika Vlade Kosova, u BIRN-ovoj emisiji u četvrtak uveče govorila je o tome zašto je odlučila da izađe u javnost.

Ona je kritikovala Euleks, navodeći da niko nije preuzeo odgovornost, već da su svi prebacivali krivicu između Brisela i Prištine.

- Oni veruju da su bogovi – rekla je Bamieh.

Foto: Telegraf

Bamieh je rekla da su zvaničnici Euleksa ignorisali njene zahteve za otvaranjem istrage o navodnoj korupciji, a da su je umesto toga suspendovali. Ona je navela i da se tokom istrage koju je vodila ime sudije Frančeska Florija često javljalo u transkriptima presretnutih razgovora.

Sudija Flori je negirao da je uzeo mito.

- Iskreno govoreći, sve što znam je iz kosovskih novina – izjavio je Flori, nakon što je upitan da li je protiv njega vođena istraga.

Foto: Tanjug/Boki

Rekao je da je pitao tužilaštvo da li postoji istraga i da su mu rekli “da je to samo preliminarna istraga i da nisam formalno zaveden u zvaničnim dokumentima”. Šef Euleksa Gabrijele Meuči je, ranije tokom dana na konferenciji za štampu u Prištini, rekao da Euleks ispituje navode tužiteljke Bamieh.

Meuči je odbacio njene tvrdnje da Euleks nije reagovao na optužbe.

- Oni (navodi o korupciji) nisu bili ignorisani – rekao je Meuči.

Ovde možete pogledati ceo intervju:

(Telegraf.rs / balkaninsight.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.