Zima, zima, pa neka je: Prvi ledeni talas stiže u novembru

Izvor: Svet, 01.Nov.2014, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima, zima, pa neka je: Prvi ledeni talas stiže u novembru

Prema najavama britanskih meteorologa nadolazeća zima biće najhladnija u poslednjih 100 godina, a zahvatiće veliki deo Starog kontinenta. Arktička zima će okovati kontinent čak pet meseci. Prvi ledeni talas možemo očekivati već u novembru.
Za januar se predviđa rekordno niska temperatura od 27 stepeni Celzijusa ispod nule, i to na većem delu kontinenta, uključujući i predeo u kojem se nalazi Srbija. Naši meteorolozi slažu se sa britanskim kolegama i prognoziraju da će nastupajuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << zima biti hladnija i sa više snega nego prošla.
“Prvi sneg u nižim predelima može da se očekuje u novembru i to drugoj polovini meseca, a pratiće ga, svakako, jače zahlađenje. Poslednja nedelja novembra je uobičajeno vreme za prvi sneg u gradovima, ali ove godine možemo da ga očekujemo i malo ranije”, navodi meteorolog Nedeljko Todorović.
U periodu od 1. do 17. novembra očekuje se suvo i toplije vreme s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 16 stepeni, oko 6. novembra i do 19 stepeni. Do 25. novembra, uz češću pojavu kiše, srednja dnevna temperatura kretaće se od 6 do 13 stepeni. Krajem novembra  kiša prelazi u susnežicu i sneg.
Izvor: Blic, Politika
Foto: Ilustracija

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.