Ovo je najzdravija hrana na svetu

Izvor: Svet plus, 17.Avg.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najzdravija hrana na svetu

Krije li se u vašem domu najzdravija hrana na svetu? Takozvana "superhrana" sastoji se od supersastojaka koji vašem telu pružaju sve potrebno za zdravlje. 

Vreme je da vas upoznamo s najzdravijom hranom.

Pečurke

Ukusna mesnata namirnica koja može biti izvrsna niskokalorična zamena za crveno meso. Pečurke regulišu nivo estrogena kod žena i štite od raka dojke.

Ječam 

Žitarica bogata vlaknima i pravi borac protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << povišenog holesterola i vrlo koristan za regulaciju probave.

Orasi 

Neverovatna namirnica bogata omega-3 masnim kiselinama koje snižavaju loš i reguliraju dobar holesterol.

Integralna testenina 

Najzdraviji oblik testenine koji sadrži tri puta više vlakana od bilo koje druge. Celovite žitarice vrlo su zdrave za vaš organizam i probavu.

Maslac od kikirikija ili badema 

Ove proteinom bogate namirnice sadrže mononezasićene masne kiseline koje su vrlo dobre za srce. Maslac možete i sami napraviti.

Kvinoja 

Kvinoja nije žitarica već semenka biljke koja je srodna spanaću. Bogata je belančevinama, aminokiselinama, neprobavljivim vlaknima, fosforom, magnezijem i gvožđem, pa daje neophodnu energiju telu.

Obrano mleko 

Obrano mleko sadrži 9 esencijalnih nutrijenata među kojima su kalcijum, B vitamin koji je dobar za neurološku funkciju te D vitamin koji je borac protiv raka.

Borovnica 

Ovo supervoće bogato je vlaknima, izvrstan je antioksidans i izuzetno koristan za jačanje krvnih sudova. Borovnice su i odličan izvor vitamina C, bioflavonoida, folne kiseline, kalijum, kalcijum i gvožđa. 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.