Fashion Selection: Revija tašni napravljenih od stranica knjiga, pisci kao manekeni!

Izvor: Svet, 18.Okt.2011, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fashion Selection: Revija tašni napravljenih od stranica knjiga, pisci kao manekeni!

naslov: 
Fashion Selection: Revija tašni napravljenih od stranica knjiga, pisci kao manekeni!



Ispod naslova: 
Slovenska mitologija, Nenad Gajić



excerpt: 
U okviru Fashion Selection održana je revija Lagune, po imenu "Knjiga na dohvat ruke" by Jasmina Mina Sanader...


autor: 
Bobana Živanović


tekst clanka: 
U okviru Fashion Selection održana je revija Lagune, po imenu "Knjiga na dohvat ruke" by Jasmina Mina Sanader. Modeli na ovoj reviji bili su veoma neobični - to su zapravo bile tašne sačinjene od listova knjiga, a revija je bila humanitarnog karaktera. Pisci su bili manekeni, te su kupili knjige koje su zapravo predstavljale njihove knjige, a novac od kupovine odlazi u akciju "Bitka za bebe".
Reviju je otvorila Tamara Bakić, koja je delila svoja izdanja publici. Potom, Dragan Vujić Vujke prošetao je torbu sačinjenu od knjiga našeg Nobelovca, Iva Andrića. Devojka sa bisernom minđušom na ovoj reviji bila je Adriana Čortan, koja je tako otkrila misteriju "kreacije" na svojoj glavi, sa kojom je stigla u prostor gde se revija održava. Dragana Ćosić ponela je torbu od knjiga Tee Obreht, spisateljice koja je poreklom sa ovih prostora, a čiji prvi roman "Tigrova žena" je izazvao veliko interesovanje svetske javnosti. Među manekenkama bila je i "dama bez daha", Ivana Stanković, takođe i Zorica Kuburić, koja je predstavila svoju roze torbu "Škole za vile", Iva Štrljić, koja se odnedavno upisala u red "spisateljica", Jovan Ćirilov, Marina Kotevski ovaj put je bila "grešnica", Lokica je pokazala odličnu liniju, a Ivana Kuzmanović kako je bitno voleti sebe. Na samom kraju revije, Isidora Bjelica i Jelena Bačić Alimpić izašle su na pistu, držeći se za ruke.



slika_mala: 



Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Tašne od knjiga kao modni diktat

Izvor: Politika, 19.Okt.2011, 10:52

Moda čini čuda! Raspaljuje maštu. To se pokazalo na reviji u Kristalnoj dvorani Doma vojske, gde se priređen program „Herbafast fešn selekšna” u organizaciji Modne kuće „Selekt”. Pod sloganom „Knjiga nadohvat ruke”, kreatorka Mina Sanader predstavila je tašne koje su skrojene od „Laguninih”...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.