40 GODINA TRADICIJE I KREATIVNOSTI: Sladoledi koji su obeležili naše detinjstvo

Izvor: Svet, 03.Jun.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

40 GODINA TRADICIJE I KREATIVNOSTI: Sladoledi koji su obeležili naše detinjstvo

Sladoledi koje je kreirao čuveni marketinški mag Dragan Sakan, danas slave 40 godina postojanja, a proslavu rođendana organizuje njegova Agencija New Moment
Te davne 1975. godine u svetu su se dešavali razni bitni događaji, pojavio se Sony Walkman, Mark Špic je postavio 7 svetskih rekorda na Olimpijadi u Minhenu, prikazivala se serija Grlom u jagode, a u Beogradu je osnovan je Frikom  u kome počinje proizvodnja sladoleda i testa. Te godine rođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << su Rumenko, Čoko moko, Rum koktel, Leni i Kapri, sladoledi koji su se upisali u listu najvoljenijih domaćih brendova.
Tvorac najpoznatijih imena sladoleda uz koje su odrastale generacije, bio je Dragan Sakan, jedan od osnivača advertisinga na Balkanu, kreativni genije, osnivač Agencije New Moment. Tako je i početak proizvodnje sladoleda, vezan za začetke advertising profesije u našoj zemlji.
Lazar i Žarko Sakan



Danas, 40 godina kasnije, upravo je kompanija Dragana Sakana, koju danas vode njegovi  sinovi Žarko i Lazar, zadužena za kreativno osmišljavanje i proslavu rođendana jedne od najuspešnijih kompanija u Srbiji, kompanije Frikom i brendova koji su ulepšali detinjstvo svih nas.
Tim povodom, Žarko Sakan, Predsednik kompanije New Moment New Ideas Company je izjavio na proslavi 40. godišnjice Frikoma:
“Ovo veče u kome proslavljamo 40 godina sladoleda kojima je dao ime moj otac i kreirao prvu kampanju za njihovo predstavljanje u našoj zemlji, je za mene veoma emotivno.
Žarko Sakan New Moment i Saša Ćirić direktor marketinga Frikoma



Posebno mi je drago što nakon 40 godina, u duhu tradicije i kreativnosti, ponovo sarađujemo sa kompanijom Frikom upravo na proslavi rođendana ovih brendova. To je dokaz da kreativnost ne zna za vreme, jer imena Leni, Čoko Moko i Kapri i danas izazivaju osmeh na licima, kako nas koji smo odrastali uz njih, tako i naše dece do čijih srca i nakon toliko godina, lako nalaze put.“

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Frikom & Dragan Sakan – 40 godina tradicije i kreativnosti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Jun.2015, 16:41

Sladoledi koje je kreirao čuveni marketinški mag Dragan Sakan, danas slave 40 godina postojanja, a proslavu rođendana organizuje njegova Agencija New Moment..Te davne 1975. godine u svetu su se dešavali razni bitni događaji, pojavio se Sony Walkman, Mark Špic je postavio 7 svetskih rekorda na Olimpijadi...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.