Zvanično otvaranje centra za reciklažu sijalica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično otvaranje centra za reciklažu sijalica

OMOLJICA -

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić će danas u Omoljici, nedaleko od Pančeva zvanično označiti početak rada postrojenje za reciklažu fluorescentnih cevi i sijalica, prvog takve vrste u Srbiji i regionu.

Otvaranju će prisustvovati takođe ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport, kao i drugi predstavnici iz Vlade Srbije, Privredne komore Srbije i Gradske uprave, najavili su organizatori.

Investicijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrednom više od pola miliona evra, rukovodstvo pančevačke Kompanije "Božić i sinovi", u čijem sastavu posluje "BiS Reciklažni centar", pretenduje da Srbiju pozicionira kao balkanski centar za reciklažu sijaličnog otpada.

Na tržište Srbije godišnje bude plasirano osam miliona sijalica različitih vrsta, dok sijalični otpad Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine iznosi 11,5 miliona komada sijalica, navedeno je u saopštenju.

Postrojenje koje nosi oznaku "Balcan Total Lamp Recycling System" služi za totalnu reciklažu fluorescentnih cevi i svih vrsti sijalica, a uvezeno je iz Engleske, od "Balcan Engineering Ltd", - kompanije koja je dobitnica Kraljičine nagrade u kategoriji ekloških inovacija.

Prema rečima generalnog direktora Kompanije "Božić i sinovi" Nikole Egića, postrojenje će, zahvaljujući kapacitetima, za samo jedan sat rada moći da reciklira 6.000 komada "izvora veštačkog svetla".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napušteni rudnik za otpad

Izvor: B92, 07.Jun.2012

Loznica -- Napušteno okno rudnika Zajača kod Loznice moglo bi postati lokacija za odlaganje opasnog industrijskog otpada...Odbor za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Privredne komore Srbije je u rudarskom mestu Zajača kod Loznice odlučio da osnuje radnu grupu koja će se baviti pitanjima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.