Zaustavljanje Južnog toka bi bilo vrlo loše

Izvor: Beta, 07.Okt.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljanje Južnog toka bi bilo vrlo loše

BEOGRAD, 7. oktobra 2014. (Beta) - Ekonomista Stojan Stamenković ocenio je u utorak da bi za ekonomiju Srbije bilo "vrlo loše" ako bi bila zaustavljena izgradnja medjunarodnog gasovoda "Južni tok".

Na predstavljanju časopisa novog broja mesečnika Makroekonomske analize i trendovi" (MAT), Stamenković je rekao da ga brine da bi izgradnja "Juznog toka" mogla da bude odložena na neodredjeno vreme zbog pritisaka Sjedinjene Americke Države na Evropsku uniju da, kako je rekao, "treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da prestane sa tim glupostima oko izgradnje 'Južnog toka'".

"Ako oni budu uspeli da da izvrše uspešan prtisak na Evropsku uniju, a izgleda da umeju to da rade, onda to može da se odloži na vrlo neodredjeno vreme. To su velike investicije koje bi veliki efekat dali čitavoj privrednoj aktuvnosti u Srbiji. Zaustavljanje bi bilo vrlo loše", rekao je Stamenković, koji koordinator istraživačkih projekata MAT-a.

Vašington je u ponedeljak juče Evropu da se "prekinu sklopljeni prljavi poslovi" za "Južni tok", u čemu je prepoznat zahtev SAD da članice EU stave van snage ugovore koji su s Rusijom sklopljeni za izgradnju gasovoda.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stamenković: Zaustavljanje Južnog toka bi bilo vrlo loše

Izvor: Blic, 07.Okt.2014

Ekonomista Stojan Stamenković ocenio je danas da bi za ekonomiju Srbije bilo vrlo loše ako bi bila zaustavljena izgradnja međunarodnog gasovoda "Južni tok"...Na predstavljanju časopisa novog broja mesečnika Makroekonomske analize i trendovi" (MAT), Stamenković je rekao da ga brine da bi izgradnja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.