Izvor: Beta, 24.Jun.2014, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Južni tok potreban dogovor Rusije i EU

BEOGRAD, 24. juna 2014. (Beta) - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je u utorak da ne treba otpisati gasovod Južni tok i da očekuje dogovor Evropske unije (EU) i Rusije koji će omogućiti njegovu izgradnju.

"Od Srbije najmanje zavisi budućnost Južnog toka i imajući u vidu odnose s Rusijom i budućnost Srbije u EU, apelujemo da se nastave razgovori i pronadje rešenje za taj projekat", rekao je Antić.

On je ukazao da je Južni >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << tok značajan za Srbiju jer je reč o velikoj investiciji i ozbiljnom razvojnom projektu koji omogućava da Srbija i cela jugoistočna Evropa mirnije posmatraju burna geostrateška dešavanja u drugim zemljama.

"Srbija ovaj projekat ne posmatra kao srpsko-ruski, već kao evropski, jer su od osam zemalja učesnica šest članice EU", istakao je Antić i dodao da će "veliki igrači" rešiti pitanje Južnog toka, a Srbija će biti samo deo tog rešenja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Antić: Ne treba otpisati Južni tok

Izvor: B92, 24.Jun.2014

Beograd -- Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da ne treba otpisati gasovod Južni tok i da očekuje dogovor Evropske unije i Rusije koji će omogućiti njegovu gradnju..."Od Srbije najmanje zavisi budućnost Južnog toka i imajući u vidu odnose s Rusijom i budućnost Srbije u EU, apelujemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.