Vulin: Nezaposlenost do kraja godine ispod 20 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 14.Nov.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nezaposlenost do kraja godine ispod 20 odsto

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin očekuje da će stopa nezaposlenosti do kraja godine biti spuštena ili na 20, ili ispod 20 odsto, što bi, kako je rekao, bio veliki uspeh.

Podsetivši da je MMF još ranije tražio da "plate i penzije budu smanjene na mnogo višoj osnovi" i da se to nije moglo prihvatiti, Vulin je najavio da će od penzija na godišnjem nivou biti ušteđeno 25 milijardi dinara.

MMF traži >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << reorganizaciju i restrukturiranje javnih preduzeća i da država prestane da tim firmama daje subvencije, rekao je Vulin.

On je ukazao da je neshvatljivo da postoji preduzeće, koje je monopolsko i ima gubitke, navodeći primer EPS, da se godinama cenom električne energije godinama održava socijalni mir, jer bi cena struje morala da bude značajno veća da bi EPS potpuno ekonomski poslovao.

To znači da će biti restrukturiran EPS, smanjen broj rukovodećeg kadra i ostvarene uštede, najavio je Vulin uz ocenu da dnevno EPS može da uštedi 100.000 evra.

On je rekao da će u idućem budžetu sva ministarstva i u nominalnom iznosu morati da imaju manje rashode, a da u njegovom ministarstvu jedino što se neće smanjivati, to su socijalna davanja.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu privrede Dragana Stevanovića, mere koje se sprovode u ovom trenutku nisu merljive i popularne, ali pravi efekti se očekuju krajem 2015. i početkom 2016. godine. On je ukazao da je podrška MMF važna zato što poboljšava međunarodni kredibilitet i ugled zemlje u inostranstvu.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Vulin: Sloboda i dužnost - Principovo zaveštanje Srbima

Izvor: Press, 14.Nov.2014

Sloboda i dužnost su dve najvažnije reči koje je generacija Gavrila Principa ostavila Srbima, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin. . On je u češkom gradu Terezinu,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.