Vlada ukinula PDV na opremu za bebe

Izvor: Politika, 29.Mar.2012, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada ukinula PDV na opremu za bebe

Hleb „sava” i dalje maksimalno 44 dinara

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je danas amandaman na Zakon o porezu na dodatu vrednost kojim je, na inicijativu predsednika republike Borisa Tadića, ukinut PDV na prizvode za bebe.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice vlade da se amandman odnosi na mleko u prahu, krevece, hranu za bebe, kolica, stolice za hranjenje i kola i pelene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Nikezić je precizirao da će amandmanom biti obezbeđen povraćaj celokopnog PDV-a na navedene proizvode

Hleb „sava” i dalje maksimalno 44 dinara

BEOGRAD – Vlada Srbije produžila je za šest meseci uredbu kojom je ograničena maloprodajna cena osnovne vrste hleba „sava” na maksimalnih 44 dinara za veknu od pola kilograma, izjavio je danas šef kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Cena hleba „sava” u trgovinama, kako je ranije rekao ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović, kreće se između 29 i 44 dinara po vekni.

Prema njegovim rečima, taj raspon u ceni pokazuje da postoji konkurencija među proizvođačima i trgovcima i da uredba ne ugrožava ničiji legitiman poslovni interes.

Vlada Srbije je u septembru prošle godine ograničila maloprodajnu cenu vekne hleba „sava” od 500 grama, koji se proizvodi od belog brašna Tip - 500, na maksimalnih 44 dinara.

Vlada Srbije usvojila program mera štednje

BEOGRAD – Vlada Srbije donela je danas program mera štednje koji ima za cilj da smanji budžetski deficit i, uz uštede od 15,7 milijardi dinara, dovede ga u narednom periodu na nivo predviđen Zakonom o budžetu za 2012. godinu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić.

Na konferenciji za novinare nakon sednice vlade, on je istakao da će uštede biti ostvarene preusmeravanjem dela sopstvenih prihoda na opšte prihode budžeta što donosi 10,9 milijardi dinara, kao i uštedama na diskrecionim rashodima, što će doneti 4,8 milijardi dinara.

Nikezić je ukazao da je vlada uvela i ograničenje zaduživanja tako da će garancije umesto 432,5 miliona evra, kako je predviđeno budžetom, biti 120 milion evra, a projektna zaduženja od domaćih kreditora 17,5 miliona evra umesto predviđenih 115 miliona.

Navodeći da je budžetski deficit veći od predviđenog jer je pad prihoda u februaru bio 20 odsto, on je istakao da vlada u prva dva meseca nije trošila više nego što je predviđeno već je naprotiv trošila manje, i to za gotovo 13 odsto.

Nikezić je dodao da je vlada preporučila primenu mera štednje svima koji ulaze u konsolidovani budžetski deficit kao što su Vojvodina, lokalne samouprave, organizacije obaveznog socijalnog osiguranja, ali i javnim preduzećima.

Tanjug

objavljeno: 29. 03. 2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinut PDV na opremu za bebe

Izvor: S media, 29.Mar.2012

Vlada Srbije usvojila je danas amandman na Zakon o porezu na dodatu vrednost kojim je, na inicijativu predsednika republike Borisa Tadića, ukinut PDV na proizvode za bebe...Državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice vlade da se amandman...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.