Vlada radnicima FAP-a nudi otpremnine od 200 evra po godini staža

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Maj.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada radnicima FAP-a nudi otpremnine od 200 evra po godini staža

BEOGRAD - Ministarstvo privrede Srbije je danas saopštilo da država radnicima Fabrike automobila Priboj (FAP) može da isplati otpremnine od 200 evra po godini staža.

Na sastanku sa rukovodstvom FAP-a predstavnici tog ministarstva su ukazali da ne postoje zakonske mogućnosti da se radnicima te kompanije isplate veće otpremnine, kao ni i zaostale plate, a to bi bilo i nepravedno prema radnicima ostalih preduzeća koji su dobrovoljno otišli iz firmi uz socijalne programe. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

U saopštenju je navedeno da bilo koju nakandu za radnike, mimo one koju država isplaćuje u skladu sa propisima, preduzeće može radnicima da isplati iz redovnog poslovanja i spostvenih izvora.

Na sastanku je potvrdjeno da je lokalna samouprava izrazila spremnost da pruži doprinos u rešavanju problema u FAP-u.

"Ukoliko opština Priboj pronadje interes i postigne dogovor sa FAP-om, postoji mogućnost da ova saradnja bude u funkciji rešenja pojedinih zahteva radnika", navodi se u saopštenju Ministarstva privrede i dodaje da će razgovori sa rukovodstvom FAP-a i predstavnicimna lokalnih vlasti biti nastavljeni do konačnog i uspešnog rešenja statusa tog preduzeća.

FAP je jedno od preduzeća u restrukturiranju kojima krajem maja ističe zaštita od naplate poverilaca, od kojih je država najveći.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.