Vlada podržala 12 razvojnih  projekata u Loznici

Izvor: S media, 09.Nov.2010, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada podržala 12 razvojnih projekata u Loznici

Od 17 projekata sa kojima je Loznica učestvovala na konkursu Vlade Srbije za podršku lokalnoj gradjevinskoj industriji, pod povoljnim uslovima je odobreno 12, čija je vrednost gotovo 92 miliona dinara, izjavio je danas gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Na konferenciji za novinare, on je rekao da je Loznici odobrena realizacija projekata (izgradnja ili rekonstrukcija objekata) iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i socijalne zaštite, zahvaljujući kvalitetnoj dokumentaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zasnovanoj na odluci Skupštine grada, prema propisanim kriterijumima.

Prema rečima Petrovića, Loznica je za ostvarivanje pojedinih planiranih poduhvata zatražila podršku Ministrstva omladine i sporta, a nastojaće da za sve pripremljene projekte obezbedi sredstva iz nekih drugih izvora kako bi u što skorije vreme bili realizovani.

Podrška Vlade predstavlja ''snažan podsticaj podizanju ukupne infrastrukture na području grada Loznice'' i konkretnu podršku ovdašnjoj privredi, pre svega lokalnom gradjevinarstvu kome će, u skladu sa zakonskim odredbama, biti poverena realizacija odobrenih projekta naglasio je Petrović.

Sajam zapošljavanja u Loznici

On je objasnio da u ostvarivanju odobenih projekata, kreditnim sredstvima pod povoljnim uslovima, po pola, učestvuju Vlada i lokalna zajednica do iznosa od 80 odsto ukupne vrednosti projekta, a sa po 10 procenata novčanog učešća u prvoj fazi njihove realizacije.

S obzirom na veći obim investicionih, odnosno razvojnih potreba Loznice ''ostaje nam da kroz Nacionalni investicioni plan i pristup drugim fondovima i kreditnim linijama pokušamo da ubzamo naš lokalni ekonomski razvoj'' rekao je Petrović.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rebalans budžeta obezbedio nastavak kapitalnih projekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2010

SOMBOR -..Rebalansom pokrajinskog budžeta obezbeđeni su uslovi za nastavak svih kapitalnih projekata u Vojvodini i izmirivanje dugovi izvođačima radova, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić prilikom posete Somboru..."Ovi projekti obuhvatiće kako radove i investicione poduhvate u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.