Vlada Srbije: Hleb 46 dinara; pokretanje stečaja u 188 preduzeća

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije: Hleb 46 dinara; pokretanje stečaja u 188 preduzeća

Vlada Srbije usvojila je Akcioni plan kojim će se pokretanjem stečaja okončati postupak privatizacije u 188 preduzeća u zemlji u kojima nema proizvodnje, ni zainteresovanosti potencijalnih investitora ili je u njima poslovanje neodrživo.

Vlada je, kako je saopšteno, naložila Ministarstvu finansija - Poreskoj upravi i Fondu za razvoj Srbije da pokrenu postupak stečaja u tim preduzećima.

U 76 ovih preduzeća nema zaposlenih radnika, a u 50 preduzeća ima manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od pet zaposlenih. U svim preduzećima će biti sprovedeni socijalni programi, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je na sednici donela i Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se, do 31. jula ove godine, maksimalna maloprodajna cena vekne hleba ograničava na 46 dinara.

Vlada je usvojila i Predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o hemikalijama, o biocidnim proizvodima, kao i o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.