Uskoro 100 miliona dolara iz UAE

Izvor: B92, 08.Feb.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro 100 miliona dolara iz UAE

Beograd -- Ministri u tehničkoj Vladi Srbije Igor Mirović i Dragan Glamočić najavili su u Kaću značajnu pomoć države poljoprivredi.

Pomoć će biti u okviru kreditne linije u ukupnom iznosu od oko 80 miliona evra, uz vrlo povoljnu kamatnu stopu od četiri do šest odsto.

Posele posete poljoprivrednom gazdinstvu Miloja Stejina, koje se generacijama bavi zemljoradnjom i proizvodnjom mleka, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić izjavio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će do kraja ovog meseca biti puštena ta značajna kreditna linija, namenjena našim poljoprivrednim proizvođačima.

Od tog ukupnog kreditnog iznosa, od oko osam milijardi dinara, četiri odsto će biti usmereno u stočarstvo, rekao je Glamočić i naglasio da će država u punom iznosu pokriti troškove osiguranja za tovnu ili priplodnu stoku, koja bude kupljena tim kreditom.

Ministar je, obraćajući se mnogobrojnim poljoprivrednicima i meštanima poručio da moraju istrajati na svom poslu, da nastave da ulažu u unapređivanje proizvodnje jer, kako je naglasio "poljoprivreda u Srbiji ima šansu".

"Država Srbija preduzima sve da poljoprivrednicima olakša posao, ulažemo u nove sisteme za navodnjavanje", rekao je Glamočić i najavio da uskoro sledi potpisivanje i ostvarivanje kredita od 100 miliona dolara sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Poljoprivrednicima će država pomoći i tasko što će savetodavna služba biti znatno unapređena, kako bi oni mogli da što efikasnije i lakše pristupaju evropskim poljoprivrednim fondovima, rekao je minisar i dodao da mala i srednja gazdinstva u Srbiji moraju biti sačuvana.

On je naglasio da država mora da pomogne ukrupnjavanje poljoprivrednih imanja kako bi ta privredna grana donosila veće dobiti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država će pomoći poljoprivrednicima

Izvor: Mondo, 08.Feb.2014

Ministri u tehničkoj Vladi Srbije Igor Mirović i Dragan Glamočić najavili su danas u Kaću značajnu pomoć države..

Nastavak na Mondo...

PARE ZA AGRAR: Stiže 100 miliona dolara!

Izvor: Kurir, 09.Feb.2014, 07:37

Uskoro sledi ostvarivanje kredita sa UAE koji je namenjen poljoprivrednicima u Srbiji, poručio ministar Dragan Glamočić..BEOGRAD - Šansa za poljoprivredu!..Ministri u tehničkoj vladi Srbije Igor Mirović i Dragan Glamočić najavili su u Kaću znatnu pomoć države poljoprivredi. Pomoć će biti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.