Ubiće nas teza o višku zaposlenih

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ubiće nas teza o višku zaposlenih"

Beograd -- Zamenik predsednika PUPS-a i generalni direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić izjavio je da u Srbiji nema viška zaposlenih, nego da je manjak posla.

U javnom sektoru manjak je posla i ljudima se mora pronaći posao, rekao je Krkobabić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

"Teza o tome da imamo viška zaposlenih je pogubna po Srbiju, nego imamo manjka posla", rekao je Krkobabić, ocenivši da je potreban razvoj, otvaranje novih radnih mesta i omogućavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulaganja i to ne samo stranih investicija.

On je naveo da "četiri - pet milijardi evra godišnje dobijamo od naših radnika koji su u inostranstvu", kojima je potrebno omogućiti da ulažu, umesto što ta sredstva drže u poslovnim i uglavnom stranim bankama.

Krkobabić, koji je i šef odborničke grupe PUPS-a u Skupštini Beograda, rekao je da su izbori u glavnom gradu izvesni, ali da ne može da kaže kada će biti raspisani. "Spremni smo za njih", dodao je Krkobabić.

On je naveo da je 104.000 penzionera u Beogradu prekjuče dobilo 13. penziju, koju će redovno dobijati.

Krkobabić je rekao da je "koncept MMF-a prihvatljiv samo ako se uklapa u naš koncept ekonomskog razvoja".

Generalni direktor "Pošta Srbije" rekao je da je u sistemu pošte 15.000 ljudi, da će ove godine neto čista dobit biti 40 miliona dolara i da niko neće ostati bez posla.

Krkobabić je ocenio da je koncept departizacije poguban, jer "ko vam garantuje da iza direktora, koji su tobože nestranački, ne stoje odredjeni interesni lobiji i grupe ili poslovne grupacije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Krkobabić: Srbija nema višak zaposlenih, već manjak posla

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2013

Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i generalni direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić izjavio je danas da u Srbiji nema viška zaposlenih, nego da je manjak posla.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.