Izvor: Beta, 23.Apr.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U EPS-u ugrožen javni interes

BEOGRAD, 23. aprila 2014. (Beta) - Radna grupa Ministarstva energetike za sigurnost snabdevanja energijom saopštila je u srdu da je u Elektroprivredi Srbije (EPS) ugrožen javni interes zbog niza propusta u poslednjh nekoliko meseci.

Kako se navodi u saopštenju, to je u utorak eskaliralo havarijom na transformatoru bloka B2 u Termoelektrani "Kostolac".

Tom havarijom elektroenergetskom sistemu Srbije naneta je direktna i indirektna šteta od oko 10 miliona evra,navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << se u saopštenju Radne grupe .

To postrojenje će narednih nekoliko nedelja biti van funkcije, a radna grupa izrazila je posebnu zabrinutost jer još nije zaključen ugovor o osiguranju imovine EPS-a.

"Reč je o teškom propustu menadžmenta EPS-a, koji ni posle višemesečne procedure nije uspeo da uspešno okonča tender za osiguranje svoje pokretne i nepokretne imovine, a sve do sada dostupne informacije govore da je taj postupak vodjen nezakonito", navodi se.

Članovi Radne grupe su zaključili da, osim Antikorupcijskog tima Ministartstva energetike i internog revizora koga je tražio Nadzorni odbor EPS, koji se već bave tim slučajem, sve činjenice oko osiguranja imovine EPS-a treba da budu dostavljene i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U EPS-u ugrožen javni interes

Izvor: B92, 23.Apr.2014

Beograd -- U Elektroprivredi Srbije (EPS) ugrožen je javni interes zbog niza propusta u poslednjih nekoliko meseci...Kako je saopštila Radna grupa Ministarstva energetike za sigurnost snabdevanja energijom, to je u utorak eskaliralo havarijom na transformatoru bloka B2 u Termoelektrani "Kostolac"...Tom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.