Izvor: Blic, 01.Sep.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Zaštita potrošača doprinosi demokratizaciji društva

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je, posle razgovora sa evropskom komesarkom za zaštitu prava potrošača Meglenom Kunevom, da će Zakon o zaštiti potrošača uneti suštinske promene u srpsku privredu i da će još više zaštititi građane.



"Kada pojedinac razume strukturu svog računa i kada mu država u tome pomaže agencijama i svojim službama, onda je on zaštićen i siguran u društvu u kome živi", rekao je sinoć Tadić na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On je dodao da, u suprotnom, nema pravnog poretka u državi i demokratskog društva.

Predsednik Srbije je rekao da veruje da će Zakon o zaštiti potrošača čiji će predlog sutra predstaviti Ministarstvo trgovine i usluga i ''ZAP projekat'' na skupu u hotelu "Kontinental", biti usvojen, što će doprineti daljoj demokratizaciji društva.

"Ovaj zakon će nas brže voditi prema našem konačnom cilju, a to je članstvo u Evropskoj uniji", naglasio je Tadić.

On je naveo i da sva strateška partnerstva koja Srbija stvara u poslednje vreme imaju jednu pretpostavku, učlanjenje u EU.

Tadić je podsetio koliko je Bugarska, odakle je njegova gošća, dobila članstvom u Evropskoj uniji.

Kuneva je na konferenciji za novinare istakla da je zadovoljna napretkom koji je Srbija učinila od njene poslednje posete 2006. godine, istakavši da su potrošačka prava osnov ekonomije.

Ona je rekla da danas u svetu tržišne privrede poverenje predstavlja najznačajniju valutu moderne ekonomije dodavši da, ako postoji konkurencija, biće manje monopola i potrošači će biti zadovoljniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članstvo u EU najvažniji cilj

Izvor: RTS, 01.Sep.2009

Članstvo u Evropskoj uniji ostaje najvažniji politički cilj Srbije, i to će biti sve dok ne ostvarimo članstvo u punom smislu te reči, rekao predsednik Srbije Boris Tadić. ..Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da posle sastanka sa evropskom komesarkom za zaštitu potrošača Meglenom Kunevom da...

Nastavak na RTS...

Zaštita prava potrošača doprinosi demokratizaciji društva

Izvor: S media, 01.Sep.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je, posle razgovora sa evropskom komesarkom za zaštitu prava potrošača Meglenom Kunevom, da će Zakon o zaštiti potrošača uneti suštinske promene u srpsku privredu i da će još više zaštititi građane. .."Kada pojedinac razume strukturu svog računa i...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.