TA: Tender nije dimna zavesa

Izvor: B92, 18.Apr.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TA: Tender nije "dimna zavesa"

Beč -- Kompanija Telekom Austrija odlučno je odbacio optužbe Saveta za borbu protiv korupcije da je tender za prodaju Telekoma Srbije namešten.

Telekom Austrije u saopštenju navodi da su netačne optužbe predsednice saveta Verice Barać da je tender za prodaju 51 odsto Telekoma srbije samo "dimna zavesa" i da je postojao dogovor o prodaji države sa tom austrijskom telekomunikacionom kompanijom.

Telekom Austrija je spreman da preduzme odgovarajuće pravne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mere u slučaju bilo koje naredne klevetničke izjave koja može da šteti poslovnom ugledu kompanije i investicijama u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Verica Barać je 14. aprila kazala da je tender za prodaju Telekoma Srbije paravan da se prikrije da je već postojao dogovor o prodaji te kompanije poznatom kupcu.

Telekom Austrija takve optužbe odbacuje kao netačne, neosnovane i nepotkrepljene.

Kao kompanija listirana na Bečkoj berzi, Telekom Austrija je u obavezi da se ponaša u skladu sa berzanskim pravilima, kao i sa najvišim korporativnim standardima upravljanja kako na domaćem, tako i na stranim tržištima, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Telekom Austrija, koji posluje u osam država i ima 22 milliona korisnika ima ugled u regionu centralne i istočne Evrope i uspešne rezultate u preuzimanjima kompanija.

Kao najveći grinfild investitor u Srbiji, gde poseduje mobilnog operatera Vip mobajl, Telekom Ausrija je veoma posvećen ulaganju na srpsko tržište.

Jedinu ponudu za kupovinu Telekoma Srbije dostavio je Telekom Austrije koji je ponudio 950 miliona evra i investicije od 450 miliona evra. Vlada Srbije je po drugi put produžila rok Telekomu Austrija da poboljša ponudu, do 3. maja.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telekom Austrija: Nema tajnog dogovora

Izvor: EMportal, 18.Apr.2011

Telekom Austrija odbacio je danas navode Saveta za borbu protiv korupcije o postojanju tajnog dogovora sa srpskom vladom o kupovini Telekoma Srbije.

Nastavak na EMportal...

Telekom Austrija: Nema tajnog dogovora sa Vladom Srbije!

Izvor: S media, 18.Apr.2011

Telekom Austrija odbacio je navode Saveta za borbu protiv korupcije o postojanju tajnog dogovora sa srpskom vladom o kupovini Telekoma Srbije. ..Kako se ističe u saopštenju, optužbe predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać da je tender Telekom Srbije samo "dimna zavesa" i da je...

Nastavak na S media...

Tender nije dimna zavesa

Izvor: RTS, 18.Apr.2011

"Telekom Austrija" odbacio navode Saveta za borbu protiv korupcije da je postojao tajni dogovor sa srpskom vladom o kupovini "Telekoma Srbija". Tvrdnje da je tender samo "dimna zavesa", austrijska kompanija ocenjuje kao "neistinite i neosnovane".

Nastavak na RTS...

Telekom Austrija: Nema tajnog dogovora

Izvor: S media, 18.Apr.2011

Telekom Austrija odbacio je danas navode Saveta za borbu protiv korupcije o postojanju tajnog dogovora sa srpskom vladom o kupovini Telekoma Srbije. ..Kako se ističe u saopštenju, optužbe predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać da je tender Telekom Srbije samo "dimna zavesa" i...

Nastavak na S media...

TELEKOM AUSTRIJA: TENDER NIJE DIMNA ZAVESA

Izvor: Kurir, 18.Apr.2011

BEČ- Telekom Austrija odbacio je navode Saveta za borbu protiv korupcije o postojanju tajnog dogovora sa srpskom vladom o kupovini Telekoma Srbije...Kako se ističe u saopštenju, optužbe predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać da je tender Telekom Srbije samo "dimna zavesa" i da...

Nastavak na Kurir...

Tender nije dimna zavesa

Izvor: TvojPortal.com, 18.Apr.2011

 . BEČ. 18. aprila 2011. (Beta) - Telekom Austrija odbacio je u ponedeljak navode Saveta za borbu protiv korupcije o postojanju tajnog dogovora sa srpskom vladom o kupovini Telekoma Srbije.. .  . . Kako se ističe u saopštenju, optužbe predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać...

Nastavak na TvojPortal.com...

Nema tajnog dogovora

Izvor: Capital.ba, 18.Apr.2011

BEOGRAD, Telekom Austrija odbacio je danas navode Savjeta za borbu protiv korupcije o postojanju tajnog dogovora sa srpskom vladom o kupovini Telekoma Srbije. Kako se ističe u saopštenju, optužbe predsjednica Savjeta za borbu protiv korupcije Verice Barać da je tender Telekom Srbije samo 'dimna zavjesa'...

Nastavak na Capital.ba...

„Tender za Telekom nije farsa”

Izvor: 24sata, 19.Apr.2011, 02:41

Telekom Austrija grupa odbacila je tvrdnje predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać da je tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbija bio „dimna zavesa” i najavila mogućnost preduzimanja zakonskih aktivnosti u slučaju daljih kleveta.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.