Stvoren treći najveći europski proizvođač rajčice

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Sep.2015, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stvoren treći najveći europski proizvođač rajčice

RIM - Spajanjem konzorcija Casalasco Rivarolo del Re (CR) sa zadrugom farmera ARP (Piacento United Farmers) stvorena je najveća skupina u Italiji i treće po veličini u Europi za proizvodnju rajčice.

Dioničari obje strane su na sastanku dali zeleno svjetlo za stvaranje skupine koja će, u pogledu proizvodnih kapaciteta, postati 15. po veličini svjetski proizvođač prerađevina od rajčice, u korak s velikim tvrtkama u Americi, Kini i Španjolskoj.

Proširenje proizvodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << portfelja i razvoj novih prodajnih kanala će pomoći u jačanju prisutnosti na međunarodnim tržištima, kao i širu distribuciju kako brendova (Pomi), tako i privatnih robnih marki.

Konzorcij CR je prisutan u Njemačkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Rusiji i Americi sa svojim Pomi poroizvoda, a također je aktivan iu segmentu privatnih robnih marki koje sus dostupne na policama mnogih trgovačkih lanaca.

Konzorcij prerađuje 550,000 tona rajčice na površini od 7,000 hektara, kroz 370 poljoprivrednih poduzeća i 50 proizvodnih linija. Zapošljava 1,300 radnika, a godišnji promet doseže cifru od 270 milijuna EUR.

Sa druge strane, ARP je zadruga koja je dulje od pola stoljeća aktivna na polju uzgoja, prerade i dsitribucije rajčice u talijanskoj pokrajini Piacenza.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.