Štetna uredba o naknadi za zemljište?

Izvor: Beta, 25.Feb.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štetna uredba o naknadi za zemljište?

BEOGRAD, 25. februara 2010. (Beta) - Savet za borbu protiv korupcije zatražio je od Vlade Srbije da u što kraćem roku stavi van snage uredbu kojom se odredjuje naknada po osnovu konverzije prava korišćenja gradjevinskog zemljišta u pravo svojine.

Uredba je "neustavna, nesaglasna sa Zakonom o planiranju i izgradnji i ekonomski štetna", navodi Savet za borbu protiv korupcije, u pismima predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću, ministrima finansija i prostornog planiranja Diani Dragutinović i Oliveru Duliću.

"Uredba omogućava preraspodelu ogromnog državnog bogatstva na račun privilegovanih pojedinaca", ističu u Savetu.

Savet predlaže Vladi da donese novu uredbu u skladu sa Ustavom i Zakonom i to tako što će se naknada za konverziju prava korišćenja u pravo svojine na gradjevinskom zemljištu utvrditi na način da se tržišna vrednost gradjevinskog zemljišta umanji za sve stvarne troškove pribavljanja prava korišćenja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks o korupciji

Izvor: Kurir, 24.Feb.2010, 23:58

PRIŠTINA, 24. februar 2010. (FoNet) - Na sednici Zajedničkog odbora za koordinaciju vladavine prava, kojom su predsedavali šef Misije Iv de Kermabon i zamenik premijera Hajredin Kuči naglašeno je da je potrebno podstaći borbu protiv korupcije i povećati resurse Specijalnog tužilaštva. U saopštenju...

Nastavak na Kurir...

Savet traži novu uredbu o plaćanju naknade za zemljište

Izvor: EMportal, 25.Feb.2010

Savet za borbu protiv korupcije traži od Vlade da u što kraćem roku stavi van snage uredbu kojom se određuje naknada po osnovu konverzije prava korišćenja građevinskog zemljišta u pravo svojine.

Nastavak na EMportal...

Savet kritikuje Uredbu o zemljištu

Izvor: B92, 25.Feb.2010

Beograd -- Savet za borbu protiv korupcije ocenio je da je Uredba Vlade o konverziji prava korišćenja u pravo svojine nad zemljištem neustavna i ekonomski štetna...Savet, zbog toga, od Vlade traži da Uredbu stavi van snage. "Naš Ustav ne dozvoljava donošenje uredbi sa zakonskom snagom. Uredbe...

Nastavak na B92...

Poslanici postavljaju pitanja Cvetkoviću i ministrima

Izvor: Kurir, 25.Feb.2010

BEOGRAD, 25. februara (Tanjug) - U republičkom parlamentu počeo je deo sednice na kome poslanici postavljati pitanja premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću i članovima njegovog kabineta. Sednici prisustvuju Cvetković, potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić kao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.