Srbiji 18,8 miliona dolara pomoći od SAD

Izvor: Studio B, 23.Sep.2010, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji 18,8 miliona dolara pomoći od SAD

Dva sporazuma o saradnji Srbije i SAD u podsticanju ekonomskog rasta i jačanja demokratskih institucija Srbije, vredna 18,8 miliona dolara, potpisana su u Beogradu.

Sporazume, koji se realizuju preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), potpisali su potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i direktorka USAID-a u Srbiji Suzan Fric, u prisustvu američke ambasadorke u Beogradu Meri Vorlik.

"Upravo smo potpisali pomoć Amerike u vrednosti od 18,8 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dolara za našu zemlju i to u dva domena - 8,8 miliona za poboljšanje poslovnog okruženja i konkurentnosti i 10 miliona dolara za poboljšanje funkcionisanja državne uprave i jačanje demokratskog potencijala naše zemlje", rekao je Đelić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ministar Đelić i ambasadorka Meri Vorlik složili su se da su odnosi dve zemlje u usponu od prošlogodišnje posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Srbiji, posle koje su usledile i posete drugih američkih zvaničnika i investitora.

"To su sve pokazatelji da su naši bilatelarni odnosi na uzlaznoj putanji", rekao je Đelić. Meri Vorlik se saglasila sa Đelićem da su odnosi dve zemlje u usponu i istakla da su danas potpisani sporazumi "još jedan dokaz sve snažnijeg partnerstva" Srbije i SAD.

Ona je dodala da ovi sporazumi svedoče o zajedničkoj viziji, rezultatima i ciljevima. "Oba sporazuma pomažu reformu u Srbiji i njenu težnju da se pridruži Evropskoj uniji", rekla je Meri Vorlik.

SAD su preko programa USAID u poslednjih 10 godina obezbedile 765 miliona dolara pomoći građanima Srbije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

SAD DAJU SRBIJI 18,8 MILIONA DOLARA POMOĆI

Izvor: Kurir, 24.Sep.2010, 08:27

BEOGRAD - Dva sporazuma o saradnji Srbije i SAD u podsticanju ekonomskog rasta i jačanja demokratskih institucija Srbije, vredna 18,8 miliona dolara, potpisana su juče u Beogradu...Sporazume, koji se realizuju preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), potpisali su potpredsednik Vlade...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.