SAD DAJU SRBIJI 18,8 MILIONA DOLARA POMOĆI

Izvor: Kurir, 24.Sep.2010, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD DAJU SRBIJI 18,8 MILIONA DOLARA POMOĆI

BEOGRAD - Dva sporazuma o saradnji Srbije i SAD u podsticanju ekonomskog rasta i jačanja demokratskih institucija Srbije, vredna 18,8 miliona dolara, potpisana su juče u Beogradu.

Sporazume, koji se realizuju preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), potpisali su potpredsednik Vlade Božidar Đelić i direktorka USAID u Srbiji Suzan Fric, u prisustvu američke ambasadorke u Beogradu Meri Vorlik.

- Prvih 8,8 miliona ide za poboljšanje poslovnog okruženja i konkurentnosti, dok će preostalih 10 miliona dolara biti uloženo u poboljšanje funkcionisanja državne uprave i jačanje demokratskog potencijala naše zemlje - rekao je Đelić, prenosi Beta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.