Srbija pruža nedovoljne informacije o budžetu

Izvor: Blic, 07.Dec.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pruža nedovoljne informacije o budžetu

Međunarodna institucija za istraživanje o otvorenosti budžeta (OBI) za 2010. godinu svrstala je Srbiju u srednju kategoriju, među zemlje "koje pružaju neke informacije o budžetu, ali u nedovoljnoj meri da bi se u potpunosti razumeo i da bi izvršna vlast bila podvrgnuta potrebnim proverama", izjavio je danas zamenik predsednika Revizorskog suda Slovenije Zoran Mladenović.

On je, u Skupštini Srbije, prilikom prezentacije o ulozi poslanika u kreiranju i usvajanju budžeta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao da prema istraživanju OBI, Srbija ima 54 poena i deli 36. mesto sa Ganom, što je napredak u odnosu na 2008. kada je imala 46 poena.

Mladenović je kazao da se, od ključnih budžetskih dokumenata u Srbiji, ne izdaju redovno tri - "građanski budžet", dokument kojim bi predlog budžeta bio približen građanima, polugodišnji izveštaj o prihodima, rashodima i kreditima, kao i sveobuhvatni izveštaj o reviziji završnog računa.

Prema njegovim rečima, u odnosu na bivše socijalističke zemlje, Srbija se nalazi iza Slovenije, Poljske, Češke, Rumunije, Hrvatske, Slovačke i Bugarske, a ispred Makedonije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OBI: SRBIJA PRUŽA NEDOVOLJNE INFORMACIJE O BUDŽETU

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010

BEOGRAD - Međunarodna institucija za istraživanje o otvorenosti budžeta (OBI) za 2010. godinu svrstala je Srbiju u srednju kategoriju, među zemlje "koje pružaju neke informacije o budžetu, ali u nedovoljnoj meri da bi se u potpunosti razumeo i da bi izvršna vlast bila podvrgnuta potrebnim proverama",...

Nastavak na Kurir...

Otvorenost našeg budžeta kao u Gani

Izvor: B92, 07.Dec.2010

Beograd -- Srbija je u srednjoj kategoriji, među zemljama koje pružaju neke informacije o budžetu, ali u nedovoljnoj meri, pokazuju istraživanja...Međunarodna institucija za istraživanje o otvorenosti budžeta (OBI) navodi da se iz raspoloživih informacija ne može u potpunosti razumeti budžet...Zamenik...

Nastavak na B92...

OBI: Srbija ne daje dovoljno informacija o budžetu

Izvor: Glas javnosti, 08.Dec.2010, 07:11

BEOGRAD - Međunarodna institucija za istraživanje o otvorenosti budžeta..(OBI) za 2010. godinu svrstala je Srbiju u srednju kategoriju, među..zemlje "koje pružaju neke informacije o budžetu, ali u nedovoljnoj meri..da bi se u potpunosti razumeo i da bi izvršna vlast bila podvrgnuta..potrebnim...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.