Srbija do kraja 2011. članica STO

Izvor: Beta, 04.Nov.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija do kraja 2011. članica STO

BEOGRAD, 4. novembra 2010. (Beta) - Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije Vesna Arsić izjavila je u četvrtak da postoje realne šanse da Srbija do kraja 2011. godine postane članica Svetske trgovinske organizacije (STO).

"Multilateralni i bilateralni pregovori idu u dobrom pravcu, ostalo je da se reše još neka pitanja, ali se nadamo da neće biti dodatnih zahteva zemalja s kojima još pregovaramo", rekla je Arsićeva novinarima u Privrednoj komori Srbije, na skupu o prednostima i troškovima prijema Srbije u STO.

Trenutno se, kako je objasnila, u multilateralnim pregovorima rešavaju pitanja vezana za genetski modifikovane organizme i zaštitu prava intelektualne svojine.

"Potpisali smo bilateralne sporazume s Japanom, Norveškom i Hondurasom, okončali pregovore sa Kanadom, Švajcarskom, Korejom i Evropskom unijom, a još pregovaramo sa SAD, Ekvadorom, Salvadorom, Panamom, Brazilom i Ukrajinom", navela je Vesna Arsić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija do kraja 2011. članica STO

Izvor: NaDlanu.com, 04.Nov.2010

BEOGRAD, 4. novembra 2010. (Beta) - Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije Vesna Arsić izjavila je u četvrtak da postoje realne šanse da Srbija do kraja 2011. godine postane članica Svetske trgovinske organizacije (STO). ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Arsić: Srbija do kraja 2011. u STO

Izvor: Capital.ba, 04.Nov.2010

BEOGRAD, Postoje realne šanse da Srbija do kraja 2011. postane članica Svjetske trgovinske organizacije, kaže državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije Vesna Arsić. 'Multilateralni i bilateralni pregovori idu u dobrom pravcu, ostalo je da se riješe još neka pitanja, ali se nadamo da neće biti...

Nastavak na Capital.ba...

Protivrečno članstvo u STO i EU

Izvor: S media, 04.Nov.2010

Srbija se nalazi u složenoj situaciji, jer želi da udje i u EU , koja odredjenim merama štiti svoje tržište, i u Svetsku trgovinsku organizaciju, ukazano je danas u Privrednoj komori Srbije...Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Vesna Arsić objasnila je na Konferenciji o prednostima i troškovima...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.