Izvor: S media, 07.Maj.2012, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantna vest iz Microsofta!

Inženjeri Microsofta u nove Windowse neće uključiti softver za reprodukciju DVD-a!

Kada budete nabavili nove Windowse 8 krajem ove godine i kada budete poželeli da pogledate neki film sa DVD-a na računaru, moraćete da nabavite nadogradnju Windows Media Center, ili koristite DVD softver nekog drugog proizvođača. Novi OS u sebi neće imati unapred ugrađen nikakav plejer, saznaje vidi.hr.

Prvi tablet za gejmere

Microsoft ulaže u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Nook

Apple je deset godina iza Microsofta

Ovo je u službenom blogu "osmice" objavio šef Windows divizije Steven Sinofsky, uz obrazloženje da Microsoft želi da izbegne troškove licenci za dekodere koji su potrebni za reprodukciju medijskih sadržaja. Sinofsky kaže kako su prodaje DVD-a u značajnom padu, dok Blu-Ray filmovi nisu previše zaživeli na računarima, a gledanje TV-a na PC-u takođe pada.

"Sve su to stvari koje traže specijalne dekodere i hardver, i stvaraju značajne troškove", kaže Sinofsky.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompakt diskovi polako izlaze iz upotrebe

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2012

07.05.2012. -..Kompakt diskovi su spremni da se pridruže magnetnim disketama koje niko ne koristi. Prvi znak njihove smrti bili su laptop računari bez diska za čitanje optičkih diskova. Od standard DVD, Windows 8, će se osloboditi 2012. godine...Prodaja DVD značajno se smanjuje iz godine u godinu,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.