Kompakt diskovi polako izlaze iz upotrebe

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompakt diskovi polako izlaze iz upotrebe

07.05.2012. -

Kompakt diskovi su spremni da se pridruže magnetnim disketama koje niko ne koristi. Prvi znak njihove smrti bili su laptop računari bez diska za čitanje optičkih diskova. Od standard DVD, Windows 8, će se osloboditi 2012. godine.

Prodaja DVD značajno se smanjuje iz godine u godinu, a rast popularnosti Blu-ray dolazi na nulu," - izjavljeno je u službenom blogu Microsoft. Pretpostavlja se da će distribucija videa preko Interneta biti jako korisna medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
To ne znači da Windows više nema video DVD. On će biti uključen u paket sa dodacima Windows 8 Media Center Pack i Windows 8 Pro Pack . Takođe, proizvođači računara na instaliranom Windows 8 mogu da licenciraju i dodaju u kompleks pratećih programa.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/xazac/cc-by-nc-sa 3.0

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.