Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu krajem nedelje u poseti Srbiji

Delegacija Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije, predvođena ministrom Sergejom Šojguom, doputovaće krajem nedelje u posetu Srbiji, javile su danas ruske novinske agencije.



Šojgu će u Srbiju doputovati nakon boravka u Italiji i Portugaliji, gde posetu završava 2. aprila, navodi agencija Itar-Tas. Ruska državna agencija ističe da se očekuje da će se Šojgu, koji je kopredsednik mešovite međuvladine komisije za saradnju, sresti sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem.

Agencija RIA Novosti navodi da se u okviru posete planira potpisivanje nekoliko sporazuma sa srpskom stranom. Šojgu će se sresti, kako se navodi i sa vicepremijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, koji kopredsedava u Komisiji sa srpske strane, kao i sa rukovodstvom Naftne industrije Srbije.

Prema izjavama iz Uprave za inofrmisanje Ministarstva za vanredne situacije Rusije, cilj radne posete ruske delgacije trima državama jeste jačanje saradnje sa resornim ministarstvima kada je reč o pitanjima upozoravanja na vanredne situacije i likvidacije njihovih posledica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu ove sedmice u Beogradu

Izvor: EMportal, 30.Mar.2009, 19:37

Delegacija ruskog Ministarstva za vanredne situacije, na čelu sa ministrom Sergejom Šojguom, posetiće krajem nedelje Srbiju, saopštilo je to ministarstvo.

Nastavak na EMportal...

Počinje druga faza razminiranja trase za "Južni tok"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2009

MOSKVA - Tim stručnjaka minera Ministarstva za vanredne situacije Rusije uputiće se danas ka Srbiji, gde će započeti drugu fazu humanitarne operacije razminiranja objekata, u okviru koje će biti demontirani eksplozivi u rejonu Paraćina, kroz koji bi trebalo da prođe trasa gasovoda "Južni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.