Slovenci kupuju Privrednu banku Beograd

Izvor: S media, 13.Okt.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci kupuju Privrednu banku Beograd

Ministarstvo finansija ozbiljno radi na prodaji Privredne banke Beograd, a pregovori o kupovini su najdalje otišli sa Novom kreditnom bankom Maribor.

Prema rečima izvora Blica u NKBM smatraju da je finansijsko tržište u Sloveniji zasićeno, a da srpsko ima potencijal.

Koje su to beneficije statusa kandidata?

Da li HT "merka" srpske IT firme?

U Ministarstvu finansija su potvrdili da rade na prodaji Privredne banke Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u kojoj je Srbija vlasnik 19,4 kapitala.

- Za kupovinu je zainteresovano nekoliko kompanija, pregovori su u toku - rekao je državni sekretar u Ministarstvu finansija Goran Radosavljević.

Privredna banka Beograd je prošle godine imala gubitak od 158 miliona dinara, dok je 2009. godine bila u minusu od 325 miliona. Ova banka je na Beogradskoj berzi juče vredela oko deset miliona evra.

(Blic foto:seeBiz.eu)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.