Severni tok dobija kredit banaka

Izvor: B92, 25.Nov.2009, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Severni tok" dobija kredit banaka

London -- Operateri gasovoda "Severni tok" će do kraja godine potpisati sporazum o finansiranju projekta sa 3,9 milijardi evra, koje će obezbediti 27 banaka.

Finansijska konstrukcija projekta se sastoji od kredita na 16 godišna od 3,1 milijarde evra, uz osiguranje kreditnih agencija Hermes i Sace na ime budućih izvoznih ugovora i garancije nemačke vlade, kao i desetogodišnjeg komercijalnog neosiguranog kredita od 800 miliona evra.

Krediti će pokriti 70 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrednosti projekta gasovoda "Severni tok", dok će preostali deo obezbediti njegovi učesnici, navodi se na sajtu konzorcijuma "Nord Strim".

Ruskom Gaspromu pripada 51 odsto akcija "Severnog toka", nemačkim kompanijama E.ON i BASF po 20 odsto, a holandskoj Gasun" devet procenata.

Francuska kompanija "GDF Suez", potencijalni učesnik u gasovodu, očekuje da će u najskorije vreme postići dogovor o preuzimanju devet odsto ovog projekta.

Počev od 2011. godine gasovod "Severni tok" bi trebalo godišnje da doprema 55 milijardi kubnih metara ruskog gasa iz Sibira u Evropu, ispod Baltičkog mora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Severni tok" dobija kredit banaka

Izvor: S media, 24.Nov.2009, 14:05

Operateri gasovoda "Severni tok" će do kraja godine potpisati sporazum o finansiranju projekta sa 3,9 milijardi evra, koje će obezbediti udruženje od 27 banaka, najavili su izvori iz bankarskih krugova bliskih ovom projektu. ..Finansijska konstrukcija projekta se sastoji od 16-godišnjeg kredita...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.