Sertić: Hitno menjati predstavu o stečajevima

Izvor: Blic, 01.Feb.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Hitno menjati predstavu o stečajevima

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da se predstava koju imamo o stečaju mora hitno menjati, jer taj proces podrazumeva u najvećem broju slučajeva "čišćenje" preduzeća od nagomilanih dugova i izdvajanje zdravih delova, koji mogu da dovedu do nastavka rada.

"Nastojimo da se potpuno reformiše ta oblast. Želimo da stvorimo uslove da stečaj bude lek za poslovno oživljavanje preduzeća koja imaju strukturne probleme koje ne mogu sama da reše, a imaju radni ili bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji drugi kapacitet koji može da ih pokrene", rekao je Sertić u intervjuu za današnju "Politiku".

On je dodao da su raspodaje u stečaju kao opšte pravilo prošlost i da su pomoć i saniranje stečajnih dužnika budućnost koju gradimo.

Prema njegovim rečima, Agencija za privatizaciju priprema dokumentaciju i uskoro će biti raspisani javni pozivi za preduzeća koja se nalaze u grupi od 502 državna preduzeća koja čekaju kupce.

"Do kraja nedelje imaćemo prva preduzeća", rekao je Sertić.

On je istakao da je važno da se sve pripremi da bude ispravno, da se potencijalnim kupcima kroz prodajnu dokumentaciju obezbede kompletni podaci o poslovanju subjekta privatizacije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sertić: Hitno menjati predstavu o stečajevima!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015

Taj proces podrazumeva u najvećem broju slučajeva "čišćenje" preduzeća od nagomilanih dugova i izdvajanje zdravih delova, koji mogu da dovedu do nastavka rada..BEOGRAD - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da se predstava koju imamo o stečaju mora hitno menjati, jer taj proces podrazumeva...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.