Sajmovi energetike i investicija u Novom Sadu

Izvor: Studio B, 28.Okt.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajmovi energetike i investicija u Novom Sadu

Međunarodni dani energetike i investicija biće održani na Novosadskom sajmu i sredu i četvrtak, u organizaciji Sajma, Centralno-evropskog foruma za razvoj i Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da je taj sajam, zahvaljujući partnerskom odnosu sa Centralno evropskim forumom za razvoj CEDEF-om i Pokrajinskim sekretarijata za energetiku i miniralne sirovine, uspeo da unapredi izlagački i kongresni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koncept i inovira Sajam investicija i Dane energetike.

Cvetković je najavio da će Sajam investicija i Dani energetike prvi put biti održani pod nazivom "Međunarodni dani energetike i investicija".

"Ulaganjem u energetske potencijale doprinosi se ekonomskom razvoju zemlje, a učešće Mađarske, zemlje prijatelja, doprinelo je i višem međunarodnom nivou ove sajamske manifestacije", kazao je on i dodao da je nastup učesnika iz Mađarske koncipiran kroz predstavljanje 17 kompanija i institucija iz oblasti energetske efikasnosti.

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković rekao je da su organizatori zajedničkim snagama obezbedili kvalitetne predavače i učesnike.

"Posebno bih izdvojio potpisivanje dve vrste ugovora. U četvrtak će, u okviru Konferencije Investicije u energetiku i infrastrukturu, predstavnici šest opština potpisati ugovore za rekonstrukciju rasvete u ukupnoj vrednosti 22 miliona evra, a biće potpisani i ugovori o sufinansiranju projekata u poljoprivredi, vredni 7,7 miliona evra".

Predsednica upravnog odbora CEDEF-a Jovanka Arsić Karišić navela je da će tokom ove manifestacije biti održano više od 30 konferencija, direktnih sastanaka predstavnika kompanija, radionica i seminara.

"Na skupovima će biti više od 120 predavača, a učešće je potvrdilo 50 kompanije. Najavljeno je i prisustvo ambasadora Mađarske i Francuske, a uz to, kompanije učesnice imaće priliku da se u prezentacionom programu predstave posetiocima", rekla je Arsić Karišić, dodajući da će biti organizovana i izložba mini hidroelektrana u Srbiji, koje su izgrađene od 1900. godine do danas.

Međunarodni sajmovi energetike i investicija održavaju se u Kongresnom centru Novosadskog sajma. Radno vreme sajma je od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Počinju sajmovi energetike i investicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2015

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da je taj sajam,  zahvaljujući partnerskom odnosu sa Centralno evropskim forumom za razvoj CEDEF-om i Pokrajinskim sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, uspeo da unapredi izlagački i kongresni koncept i inovira Sajam investicija i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.