Sabvej brojniji od Mekdonaldsa

Izvor: Beta, 08.Mar.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabvej brojniji od Mekdonaldsa

NJUJORK, 9. marta 2001. (Beta-AP) - Firma Sabvej (Subway) sada u svetu ima više "restorana brze hrane" nego Mekdonalds (McDonald's).

Lanac za prodaju sendviča prestigao je 2002. godine najveći lanac hamburgera po broju prodavnica u SAD, a od početka ove godine je vodeći na svetu. Sabvej ima 33.749 restorana širom sveta, saopštila je u utorak ta kompanija. Mekdonalds je na kraju prošle godine posedovao 32.737 radnji.

Sabvej je u potunosti organizovan na franšizama što je, kaže ta kompanija, deo njenog uspeha jer manji format prodavnica košta manje. Mekdonalds je, medjutim, ostao šapmion po zaradi. Taj restorater koji je takodje uveliko okrenut franšizama, ali ima i sopstvene radnje, objavio je prihod od 24 milijarde dolara za prošlu poslovnu godnu.

Sabvej je zaradio oko 15 milijardi dolara, prema navodima Vol Srit Dzornala. Ta kompanija čije je sedište u američkom gradu Milfodru, ne objavljuje svoje poslovne brojke.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sabvej brojniji od Mekdonaldsa

Izvor: NaDlanu.com, 08.Mar.2011

NJUJORK, 9. marta 2001. (Beta-AP) - Firma Sabvej (Subway) sada u svetu ima više "restorana brze hrane" nego Mekdonalds.Lanac za prodaju sendviča prestigao je 2002. godine najveći lanac hamburgera po broju prodavnica u SAD, a od početka ove godine je vodeći na svetu. Sabvej ima 33. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Sabvej nadmašio Mekdonalds

Izvor: Capital.ba, 08.Mar.2011

NJUJORK, Firma Sabvej sada u svijetu ima više 'restorana brze hrane' nego Mekdonalds. Lanac za prodaju sendviča prestigao je 2002. godine najveći lanac hamburgera po broju prodavnica u SAD, a od početka ove godine je vodeći na svijetu. Sabvej ima 33.749 restorana širom svijeta, saopštila je danas...

Nastavak na Capital.ba...

McDonald’s povećao prodaju za 3,9 odsto u februaru

Izvor: Capital.ba, 08.Mar.2011

NJUJORK, Vodeći svjetski lanac brze prodaje McDonald's zabilježio je rast prodaje u februaru, ponajviše zahvaljujući evropskom i azijskom tržištu. Kompanija je danas objavila kako je u prošlom mjesecu povećala globalnu prodaju za 3,9 odsto u restoranima otvorenima najmanje 13 mjeseci. Poređenja...

Nastavak na Capital.ba...

MekDonalds nije više najveći svetski lanac restorana

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2011, 00:39

Američka kompanija "Sabvej" (Subway) uspela je da po broju restorana brze hrane nadmaši svog najvećeg konkurenta, "Mekdonalds", i po tom kriterijumu zauzme prvo mesto u svetu..."Sabvej" je krajem 2010. u svetu imao 33.749 prodajnih mesta, a "Mekdonalds 32.737, s tim što je po broju restorana u SAD...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sendviči pretekli hamburgere

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Mar.2011

NEW YORK - Američka kompanija Subway uspela je da po broju restorana brze hrane nadmaši svog najvećeg konkurenta, Mc Donald's, i po tom kriterijumu zauzme prvo mesto u svetu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.