SAZNAJEMO Kostićeva AIK banka dobila dozvlu da PREUZME Gorenjsku banku

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNAJEMO Kostićeva AIK banka dobila dozvlu da PREUZME Gorenjsku banku

Evropska Centralna Banka donela je juče odluku kojom je AIK Banci Miodraga Kostića odobrila kupovinu akcija slovenačke Gorenjske banke. Na osnovu ove odluke AIK Banka može steći do 100 odsto kapitala i glasačkih prava u Gorenjskoj banci.

Kako su rekli za "Blic" u "MK grupi", "kupovinom akcija Gorenjske Banke, AIK Banka namerava da nastavi sa jačanjem poslovnog uticaja, kao i širenjem svog poslovanja i baze klijenata i partnera izvan granica Srbije".

- Aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << AIK Banke, poput ove, ne rezultiraju isključivo širenjem saradnje sa lokalnim i EU tržištem na polju bankarskog poslovanja, već i stvaranju pretpostavki za proširenje poslovanja na druge oblasti privrede, čime se jača ekonomska konkurentnost čitave regije - kažu u "MK grupi".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAZNAJEMO Kostićeva AIK banka dobila dozvolu da PREUZME Gorenjsku banku

Izvor: Blic, 22.Feb.2017

Evropska Centralna Banka donela je juče odluku kojom je AIK Banci Miodraga Kostića odobrila kupovinu akcija slovenačke Gorenjske banke. Na osnovu ove odluke AIK Banka može steći do 100 odsto kapitala i glasačkih prava u Gorenjskoj banci...Kako su rekli za "Blic" u "MK grupi", "kupovinom akcija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.