Rok za podnošenje poreskih prijava na dobit ističe sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za podnošenje poreskih prijava na dobit ističe sutra

BEOGRAD -

Rok za podnošenje prijava poreza na dobit pravnih lica za 2011. godinu ističe sutra.

Dobit pravnih lica oporezuje se po stopi od 10 odsto.

Poresku prijavu za utvrđivanje poreza na dobit preduzeća za prethodnu godinu dužni su da podnesu privredna društva - akcionarsko društvo, društvo sa ograničenom odgovornošću, ortačko društvo, komandno društvo, društveno preduzeće i javno preduzeće.

Istu obavezu imaju i zadruge koje ostvaruju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prihode prodajom proizvoda ili pružanjem usluga uz naknadu, ali i inostrane kompanije za dobit ostvarenu poslovanjem preko stalne poslovne jedinice koja se nalazi u Srbiji.

Poreska prijava se podnosi prema mestu sedišta poreskog obveznika.

Kazna za nedostavljanje poreske prijavu u propisanom roku i navođenje netačnih podataka je zabrana obavljanja delatnosti u trajanju od tri meseca do jedne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rok za podnošenje prijava poreza na dobit ističe sutra

Izvor: Blic, 09.Mar.2012

Rok za podnošenje prijava poreza na dobit pravnih lica za 2011. godinu ističe sutra.Dobit pravnih lica oporezuje se po stopi od 10 odsto. ..Poresku prijavu za utvrđivanje poreza na dobit preduzeća za prethodnu godinu dužni su da podnesu privredna društva - akcionarsko društvo, društvo sa ograničenom...

Nastavak na Blic...

Delta plaća 25 miliona evra poreza?

Izvor: B92, 09.Mar.2012

Beograd -- Državi uskoro stiže prihod od prodaje Maksija. Kompanija Delta će prijavu za plaćanje godišnjeg poreza Poreskoj upravi dostaviti u ponedeljak...Prijava se podnosi preko Delta kapitala, firme posebno osnovane za posao prodaje Maksija, odnosno preko ove kompanije će Miroslav Mišković,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.