Realizacija sporazuma Vlade Mađarske i SVM-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realizacija sporazuma Vlade Mađarske i SVM-a

Stigao je u fazu realizacije strateški sporazum Vlade Mađarske i Saveza vojvođanskih Mađara, koji ima za cilj da u periodu od 2016 - 2018. godine pruži snažnu pomoć za ekonomski opstanak i razvoj nacionalne zajednice Mađara u Vojvodini.

Cilj je da se pomognu mala i srednja preduzeća, te poljoprivrednici i mladi bračni parovi koji svoju budućnost zamišljaju u nekom od vojvođanskih sela.

Ovih dana se širom Vojvodine otvaraju teritorijalne kancelarije opštekorisne, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neprofitne fondacije "Prosperitati" radi organizovanja kampanje sa ciljem da se zainteresovani upoznaju sa svim detaljima.

U Somboru je otvorena kancelarija u Batinskoj ulici broj 1. koja pokriva Sombor, Apatin, Odžake, Bač i Bačku Palanku. Vrpcu su presekli Janoš Babić, glavni konzul Mađarske i Balint Juhas, upravitelj Fondacije "Prosperitati".

Vrednost celog projekta je nešto više od 19 milijardi dinara, odnosno 50 milijardi forinti. Od toga 20 milijardi biće dodeljeno u vidu nepovratne pomoći, dok 30 milijardi u vidu kredita.

31. januara je raspisan prvi krug konkursa u deset oblasti. Prijave za konkurs se mogu predati od 1. do 31. marta. Kancelarija u Somboru radi radnim danom od 9 do 15 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.