Ratel: Telekom mora da poveća cene

Izvor: B92, 17.Jun.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratel: Telekom mora da poveća cene

Beograd -- Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) objavila je da Telekom Srbije mora da primeni odluke te agencije o cenama telekomunikacionih usluga.

Ta obaveza proizilazi, po objašnjenju iz te regulatorne agencije, iz toga što se radi o operateru sa značajnom tržišnom snagom.

Kako je rečeno u Ratelu, Telekom Srbije ne mora da podnosi zahtev za promenu cena već Agencija određuje cene po troškovnom principu na osnovu regulatornog izveštaja o poslovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te kompanije.

Ratel je juče doneo rešenje po kojem Telekom Srbije mora da poveća cene pretplate za 10,8 odsto i lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji za više od 100 odsto, kao i da smanji cene naknade za prijem poziva u fiksnu mežu iz drugih mreža za oko 53 odsto i izjednači cene za sve operatere.

Odredbe Zakona o elektronskim komunikacijama obavezuju Ratel da obezbedi razvoj tržišta i omogući konkurenciju i ravnopravan položaj svih učesnika na tržištu, rekli su u Ratelu.

Među nadležnosti Agencije spada i proglašavanje operatora sa značajnom tržišnom snagom i definisanje obaveza koje takvi operatori moraju da ispune.

Rešenje o rebalansu tarifa je proisteklo iz analize regulatornog izveštaja Telekoma Srbije za 2010. godinu i ima cilj da uspostavi realan odnos između cene lokalnih poziva i cene dolaznih poziva drugih nacionalnih operatora koji se završavaju u mreži Telekoma, ocenio je Ratel.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ratel: Telekom Srbije mora da primeni nove cene

Izvor: EMportal, 17.Jun.2011

Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) objavila je danas da Telekom Srbije mora da primeni odluke te agencije o cenama telekomunikacionih usluga, kao operater sa značajnom tržišnom snagom.

Nastavak na EMportal...

Ratel: „Telekom" mora da primeni nove cene

Izvor: Press, 17.Jun.2011

Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) objavila je juče da „Telekom Srbija" mora da primeni odluke te agencije o novim cenama telekomunikacionih usluga.

Nastavak na Press...

Ratel: „Telekom" mora da primeni nove cene

Izvor: TvojPortal.com, 18.Jun.2011, 09:35

/press/ Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) objavila je juče da „Telekom Srbija" mora da primeni odluke te agencije o novim cenama telekomunikacionih usluga.. . . Kako je rečeno, „Telekom" i ne mora da podnosi zahtev za promenu cena već Agencija određuje cene po troškovnom...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.