RAMPA NAFTAŠU Knez petrol ostao bez licence za rad

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAMPA NAFTAŠU "Knez petrol" ostao bez licence za rad

Agencija za energetiku privremeno je oduzela licence za rad „Knez petrolu”, „Gas petrolu” - Pančevo, „Koteksu” iz Surčina, PZP-AD „Vicku”, ENCO Inđija i LGAS Senta, saznaje „Blic”.

Tim naftašima privremeno je zabranjen rad jer nisu otklonili tehničke nedostatke u skladištima na osnovu rešenja o uslovima za promet nafte i derivata.

- Bilo im je naloženo da za dva meseca otklone tehničke nedostatke u prostorima u kojima skladište naftu i naftne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << derivate. Kod većine je problem nepostojanje elektronske sonde za merenje količine goriva. To je uslov za kontrolu legalnih tokova nafte i naftnih derivata. Agencija za energetiku privremeno je oduzela dozvole i ako za 30 dana ne otklone nedostatke, licencu će trajno izgubiti - tvrdi naš izvor.

Posebno se proverava „Knez petrol”, najveća kompanija na tom spisku.

- Postoje indicije da je ta kompanija držala i prodavala naftu, iako za to nije imala uslove. Biće oštećene i sve firme koje su poslovale sa „Knez petrolom”, a imaju pravo na povraćaj akciza i PDV - kaže naš sagovornik.

U Agenciji za energetiku su potvrđena saznanja „Blica”.

- Tačno je da je „Knez petrolu” oduzeta licenca po predlogu Tržišne inspekcije. Do drugostepene odluke zabranjena je delatnost za koju je oduzeta licenca - piše u odgovoru Agencije za energetiku.

Vlasnik „Knez petrola” Srđan Knežević tvrdi da to nije tačno.

- Imamo sve papire, uključujući i one za skladište u Ponikvama - rekao nam je Knežević.

Na primedbu da je Agencija za energetiku potvrdila oduzimanje dozvole, on je odgovorio:

- Papiri su kod naših pravnika i zovite njih.

Pravnici „Knez petrola” imaju licencu za rad izdatu 2007, pre donošenja Zakona o minimalnim tehničkim uslovima za promet naftom i naftnim derivatima. Naime, ovaj dokument je donet avgusta 2013. godine.

Vlasnik „Knez petrola” Srđan Knežević je već osuđivan zbog malverzacija sa gorivom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.