Putevi Srbije finansiraće završetak rekonstrukcije Gazele

Izvor: Blic, 08.Jul.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi Srbije finansiraće završetak rekonstrukcije Gazele

BEŠKA - Generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je danas da je sa Evropska investicionom bankom (EIB) bio sklopljen ugovor da finansira rekonstrukciju beogradskog mosta Gazela samo sa 33 miliona evra koliko će biti i povučeno.

"Nije ni bilo predviđeno ugovorom da EIB da iz kredita preostalih 25 miliona evra koliko je potrebno za završetak radova na Gazeli", rekao je Tanjugu Drobnjak dodajući da je Putevi Srbije jesu tražili od EIB-a tih 25 miliona evra, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ta evropska banka nije zainteresovana za nastavak finansiranja tog projekta.

Drobnjak je ponovio da će Putevi Srbije sami finansirati završetak tog posla iz domaćih kredita.

On je takođe rekao da će danas na račun Puteva Srbije leći 10 miliona evra od EIB-a za već izvedene radove na Gazeli i da će u avgustu takođe za već obavljeni posao od te banke dobiti još pet miliona evra.Zaajedno sa ranije povučenih 18 miliona evra biće ukupno realizovano predviđenih 33 miliona evra.

Drobnjak je rekao da Štrabag koji izvodi radove do sada nije imao nikakvih problema i da se radovi nastavjaju planiranom dinamikom.

On je ponovio da će do 15. novembra biti završeni radovi na mostu koji utiču na saobraćaj, dodajući da će svi radovi na rekonstrukciji Gazele biti završeni u februaru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigao kredit, nema prekida radova na "Gazeli"

Izvor: S media, 08.Jul.2011

Putevi Srbije sami će finansirati završetak radova na mostu Gazela iz kredita, rekao je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i dodao da će svi radovi na rekonstrukciji Gazele biti završeni u februaru. ..Evropska investiciona banka (EIB) uplatila je danas Putevima Srbije ratu od 10 miliona...

Nastavak na S media...

Acković: Neka EIB izgradi Romima naselje u Beogradu

Izvor: Blic, 08.Jul.2011

Direktor Muzeja romske kulture Dragoljub Acković pozvao je danas Evropsku investicionu banku (EIB) da se više “ne ubija od brige” za Rome u Beogradu i da 25 miliona evra kredita namenjenih za obnovu mosta Gazela, uloži u izgradnju velikog romskog naselja..."Samo nam odobrite jednu takvu donaciju....

Nastavak na Blic...

Acković pozvao EIB da Romima izgradi novo naselje u Beogradu

Izvor: Politika, 08.Jul.2011

BEOGRAD – Direktor Muzeja romske kulture Dragoljub Acković pozvao je danas Evropsku investicionu banku (EIB) da se više „ne ubija od brige” za Rome u Beogradu i da 25 miliona evra kredita namenjenih za obnovu mosta Gazela, uloži u izgradnju velikog romskog naselja...„Samo nam odobrite jednu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.