Izvor: Politika, 23.Dec.2013, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi gosti u Kraun plazi 30. decembra

„Delta holding” u hotel, koji je nastao renoviranjem Interkontinentala, uložio 40 miliona evra, a posao u njemu dobiće 250 novih radnika

Hotel Kraun plaza Beograd, prvi hotel tog svetski poznatog lanca u regionu, zvanično će početi da radi 30. decembra 2013. godine, najavio je juče generalni direktor tog hotela Živorad Vasić.

Na konferenciji za novinare, on je rekao da je s Interkontinental hotel grupom, koja je vlasnik brenda Kraun plaza, Delta holding potpisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << menadžerski ugovor o upravljanju hotelom u Beogradu na 20 godina. Vasić je istakao da je Kraun plaza u Beogradu pre zvaničnog početka rada „rezervisao za narednu godinu preko 30.000 noćenja”, ugovorio „preko 14 eminentnih svadbi” i više od 30 velikih korporativnih događaja. „Potvrđene su nam tri velike svetske konferencije”, rekao je on i najavio da će u novembru naredne godine u hotelu Kraun plaza biti održano sedmodnevno svetsko prvenstvo kuvara.

Vasić je rekao da je Kraun plaza nastao potpunim renoviranjem hotela Kontinental, u šta je, kako je istakao, Delta holding uložio 40 miliona evra. „Ovaj novi savremeni hotel krasi Beograd i Srbiju i stvarno može da bude ponos našeg grada”, rekao je generalni direktor Kraun plaze Beograd.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković koji je na potonjem koktelu vidno raspoložen razgovarao s predstavnicima medija, rukujući i nazdravljajući se sa svakim pojedinačno.

Delta holding tim hotelom upravlja od 2008. godine, kada je kupljen zajedno s okolnom imovinom Geneksa, za šta je na aukciji platio 148,8 miliona evra.

Vasić je rekao da će u Kraun plazi Beograd biti otvoreno 250 novih radnih mesta, dodajući da je na renoviranju zgrade bilo angažovano više od 1.000 radnika. Na rekonstrukciji koja je trajala 14 meseci, dodao je, bilo je angažovano 50 firmi podizvođača iz Srbije.

Hotel Kraun plaza Beograd na 33.000 kvadratnih metara gostima nudi 416 soba, 12 sala za sastanke, dva restorana, lobi barove, poslastičarnicu, rekao je Vlasić i dodao da su na raspolaganju i fitnes i spa centar, s najvećim hotelskim bazenom u Srbiji.

Beta

----------------------------------------------

Mišković nije komentarisao optužbe Radulovića

Prvi put otkako se vratio sa puta u London, Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga” pojavio se juče u javnosti na otvaranju hotela „Kraun plaza” u Beogradu. On nije hteo da govorio za medije o tome šta misli o optužbama koje Slobodan Radulović ovih dana iznosi o njemu i kako mu se sviđa novi hotel.

Da podsetimo, bivši direktor „Ce marketa” Slobodan Radulović, koji je već sedam godina u bekstvu, najavljuje da se vraća u Srbiju sa namerom da donese dokaze protiv Miroslava Miškovića, vlasnika „Delte”, za „najveću pljačku građana Srbije”. Radulović, koji je u odsustvu osuđen na pet godina zatvora zbog zloupotreba prilikom prodaje „Ce marketa”, u postupku poznatom kao „stečajna mafija”, tvrdi da iza optužbi protiv njega stoji Mišković i da će to dokazati.

D. T.

objavljeno: 24.12.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Mali: Đilas zadužio Beograd za milijardu evra

Izvor: Kurir, 24.Dec.2013, 14:03

Siniša Mali tvrdi da su ukupna zaduženja Grada oko 960 miliona evra i da na tu cifru treba dodati i dug zdravstvenih i kulturnih ustanova i škola, kao i dugove gradskih opština..BEOGRAD - Nema dalje...Siniša Mali, predsednik privremenog gradskog veća, objavio je da su ukupna zaduženja Beograda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.