Izvor: B&F Online, 06.Apr.2012, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produktna berza: Opet oboren ovogodišnji rekord obima trgovanja

Tržište hrane ponovo je u fokusu najšire svetske javnosti. Podatak koji su objavile UN o istorijski rekordnom uvozu žitarica najsiromašnijih zemalja sveta, pa zatim podatak američkog ministarstva poljoprivrede o najmanjim zalihama kukuruza u poslednjih 8 godina i konačno procene FAO organizacije o novom talasu poskupljenja hrane u prvoj polovini godine, samo su još više podgrejale atmosferu opšteg interesa za tržišna dešavanja. Na berzi u Novom Sadu u roku od samo tri nedelje po drugi put je oboren ovogodišnji rekord po obimu trgovanja. U periodu 02.04.-06.04.2012. godine ostvaren je promet od 4.173 tona robe, što je rezultiralo finansijskom vrednošću prometa od 94.400.030,00 dinara. U odnosu na prethodnu nedelju fizički obim prometa je veći za 71,09%, dok je finanansijski promet veći za 58,49%.

Nastavak na B&F Online...






Povezane vesti

Zabrinjava nasilje maloletnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2012

NOVI SAD -..U Novom Sadu samo prošle godine počinjeno je skoro 18 hiljada krivičnih dela. To je 12 odsto svih krivičnih dela evidentiranih u Srbiji, a podatak koji posebno zabrinjava jeste to što su, u poslednjih pet godina, za oko 10 odsto tih dela odgovorni maloletnici...Centar za nove komunikacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B&F Online. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B&F Online. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.